menu

Nieuws

1 miljoen voor Bredase youtubers

foto
youtube
Een still van het populaire youtubekanaal van KnutselTV
Freek de Swart

BREDA - Dat knutselen helemaal niet suf en saai hoeft te zijn bewijzen de knutselzussen Mascha en Anouk de Rooij. Hun youtubekanaal KnutselTV is in minder dan een jaar maar liefst 1 miljoen keer bekeken. In hun superhippe tv-studio in Breda laten de twee dames wekelijks zien hoe je bijvoorbeeld een saai pennenbakje laat glitteren en wat er nodig is om van je tuin een feesttuin te maken.

BredaVandaag: Gefeliciteerd met een miljoen views!
Mascha de Rooij: "Dankjewel!"

Had je dit succes verwacht?
"Absoluut, we hadden dit zeker wel verwacht. Toen we het concept van KnutselTV bedachten wisten we dat het een succes ging worden. Je weet op zo’n moment alleen nooit hoe lang zoiets op zich laat wachten, geduld is een schone zaak."

Hoe wist je dat KnutselTVeen succes ging worden?
"Samen met Manon Peeters heb ik een productiebedrijf waarmee we alleen dingen maken die dichtbij ons staan. Daardoor zijn we in staat om er extra energie in te stoppen om het zo tof mogelijk te maken. Als je iets maakt wat je leuk vindt waarderen mensen dat ook."

Hoe wist je dat er behoefte was aan KnutselTV?
"Als ik vroeger op mijn cv zette dat mijn hobby knutselen was dan hadden mensen daar vaak een heel geitenwollen sokken idee bij, terwijl ik van mezelf wist dat dit onterecht is. In de media wordt het vaak ook zo afgebeeld. Toen kwam het idee om het op onze manier te laten zien. Het idee is een snoepjeswinkel waar we met glitters en felle kleuren mooie spullen knutselen voor meiden van 7 tot 14 jaar."

Hoe is Knutseltv ooit begonnen?
"We hebben ooit een eerste pilot gemaakt en daarbij mensen verzameld die ons concept begrepen. Dat zie je ook heel goed terug in de vormgeving van onze studio, die is een beetje gek. Daarnaast weet je bij ons nooit wat er kan gebeuren, het knutselen gaat ook soms mis."

Is Knutseltv veranderd het afgelopen jaar?
"Het decor is iedere keer iets anders. Mijn zusje Anouk de Rooij was stewardess en had nog nooit iets gepresenteerd voor de camera, zij is enorm gegroeid. In het programma ben ik de slordige en mijn zus de nettere knutselaar, die karakters hebben we de afgelopen tijd ook beter uitgewerkt. Kinderen kunnen zich zo spiegelen aan de flamboyante of nette knutselaar. Overigens altijd met een knipoog, want het is altijd goed wat je maakt. Verder merken we dat we door het succes veel worden nageaapt door andere youtubekanalen."

Hoe zie je de toekomst van Knutseltv?
"Ik wil dat heel Nederland niet meer om ons heen kan, dat geldt zowel voor publiek als voor sponsors. Aanstaande zondag hebben we voor het eerst een grote show op een beurs, wellicht dat we dat vaker gaan doen."