menu

Nieuws

Waardig afscheid voor zanger Jeroen Spierenburg

foto
Zuylen
Vrienden, collega's en familie nemen afscheid van Jeroen Spierenburg.
Freek de Swart

BREDA -  Onder grote belangstelling is door familie, collega's en vrienden vrijdagmiddag in Breda afscheid genomen van zanger Jeroen Spierenburg. Het was een emotioneel en waardig afscheid dat paste bij een man die hield van de schijnwerpers. 

Voordat de vader van Jeroen begon aan zijn voordracht wilde hij eerste iets kwijt aan zijn overleden zoon. Zijn cluppie Feyenoord heeft gewonnen en speelt verder in de Europa League. “Vraag me niet hoe, maar ze zijn door.”

Hierna vertelde vader Spierenburg over de geboorte van Jeroen in Rotterdam en de latere verhuizingen naar Dordrecht en uiteindelijk Breda. Trots verhaalde senior over het aantal uitgebrachte singels dat gestaag groeide en hoe zijn zoon zijn grote liefde vond in Ingrid. “Het resultaat van die liefde is vandaag hier aanwezig”, verwees hij naar het dochterje van Jeroen en Ashley. Aan het einde van zijn emotionele verhaal bracht Spierenburg een laatste groet aan zijn zoon. “We zijn trotse ouders die dankbaar zijn voor alles wat je ons hebt gegeven. Je bent de bekroning in ons leven.”

Tussen de sprekers door klonken nummers van Jeroen en verschenen foto’s van een piepjonge Jeroen, die steeds ouder en groter wordt. Een openbare begrafenis die ook nog eens op internet werd uitgezonden zou voor veel mensen to0 much zijn. Maar de meeste mensen zijn geen Jeroen Spierenburg. Een man die tijdens zijn leven straalde in de schijnwerpers, kreeg nu een afscheid  dat hij verdiende.