menu

Nieuws

Komst vijfde Theaterfestival Breda onzeker

foto Pepijn Nagtzaam
Ivo van Stiphout

BREDA - Door een gat in de begroting is het nog onzeker of de vijfde editie van het Theaterfestival Breda doorgaat. Het festival dat van donderdag 30 oktober tot en met zondag 2 november plaatsvindt in het huidige onderkomen van MBO school de Rooi Pannen aan het Dr. Jan Ingen Houszplein moet via crowdfunding nog 2500 euro ophalen.

Organisator Amateurtoneel Overleg Breda (AtoB) werkt dit jaar samen met leerlingen Toerisme en Recreatie aan de Rooi Pannen. De studenten die in hun laatste jaar zitten mogen een deel van het festival organiseren. Ze krijgen hierbij de krijgen de gelegenheid om hun organisatievermogen te ontwikkelen onder begeleiding van school en de organisatie.

Tijdens het festival zijn 13 voorstellingen te zien, gespeeld door toneelgroepen uit Breda en omstreken. De voorstellingen vinden plaats in de oude kweekschool, het huidige pand van de Rooi Pannen MBO aan het Dr. Jan Ingen Houszplein. Volgens organisator Sjoerd van Gurp beschikt het pand over unieke ruimtes waardoor de toneelstukken tot leven komen.

De teller van de crowdfunding staat met nog 44 dagen te gaan op 575 euro, 23 procent van het totaalbedrag.