menu

Nieuws

K’s Choice-zangeres in Breda voor boek Pagie

Sarah Bettens op het Casa Blanca Festival 2011 te Hemiksem
Ivo van Stiphout

BREDA - De Bredase schrijfster Nathalie Pagie overhandigt woensdagavond het eerste exemplaar van haar tweede thriller ‘De Campus’ aan Sarah Bettens, de voormalige zangeres van K’s Choice. De van origine Vlaamse Bettens woont nu in Amerika, maar is in mei in Europa.

Het motto van het boek is een regel uit het K’s Choice nummer ‘Not an Addict’. ‘It's over now, I'm cold, alone. I'm just a person on my own.’ Volgens Pagie gaat het over een moment in het boek waar de hoofdpersoon helemaal alleen in de kou van Canada is. “Het kan in Canada min dertig graden zijn. Je kunt dan niet langer dan een half uur buiten zijn, anders vries je dood.”

‘De Campus’ gaat over een Nederlands meisje dat voor een semester in Canada gaat studeren. Aanvankelijk heeft ze er de tijd van haar leven, maar dan wordt een van haar docenten dood gevonden. Pagie heeft zelf ook een semester in Canada gestudeerd. “Dus veel is uit eigen ervaring. De moord is wel verzonnen, maar het leven op zo’n internationale campus niet. En de kou niet.”

“Toen ik in Canada ging studeren was ‘Not an Addict’ een grote hit", vertelt Bettens. "Ik heb het nummer zelf helemaal grijs gedraaid. Voor mij hoort het lied bij die tijd en sfeer. Daarbij gaat die ene regel precies over het gevoel dat de hoofdpersoon op dat moment heeft.” Het leek Pagie daarom leuk om het eerste exemplaar aan Bettens te overhandigen. “Ik heb haar gewoon gemaild”, lacht ze. “Ik kreeg antwoord van haar manager. Die vertelde me dat Bettens erg van lezen houdt en er graag aan mee wil werken.” Bettens zou in mei al naar Europa komen. “Het is niet zo dat ze speciaal hiervoor vanuit Amerika komt overvliegen.”

Bettens neemt het boek om 19:15 in ontvangst bij Van Kemenade en Hollaers aan de Ginnekenweg en geeft daarna een optreden.