menu

Nieuws

5400 bezoekers eerste weekend ART Breda

De eerste dag van Art Breda op het Chasséveld. foto Jorgen Janssens
Bredavandaag logo
Debra van der Heide

BREDA – Na de opbouw van de afgelopen weken was er veel belangstelling voor kunst- en antiekbeurs ART Breda. Zaterdag 5 april kwamen 3.000 gasten naar de speciaal gebouwde paviljoens op het Chasséveld. Zondag waren er 2400 bezoekers. Dat meldt de organisatie.

Op de handelsbeurs staan alle tentoongestelde kunstwerken te koop. Twee pas ontdekte Art Deco bronzen beelden van de Bredase beeldhouwster Gra Rueb (1885-1972), die werden aangeboden door Kunstconsult – 20 century art | objects, zijn aangekocht door twee verschillende particuliere verzamelaars.

Bestuursvoorzitter Mischo van Kollenburg ontving zaterdag van loco-burgemeester Cees Meeuwis een Delfstblauwe miniatuur van de Grote kerk van Breda. Dit miniatuur is het symbool van het Bredase culturele erfgoed. Tien exemplaren worden, in opdracht van de gemeente, door Royal Goedewagen geproduceerd. Meeuwis opende de beurs samen met Erik Hermida van de organisatie.

Ook op zondag kwamen zo'n 2.400 kunstliefhebbers op de beurs af. De beurs is elke dag nog tot en met zondag 13 april te bezoeken.