menu

Nieuws

Theatervoorstelling F*ck you Rainman door 'auti-maatjes'

Sfeerimpressie van de voorstelling in december 2013
Ivo van Stiphout

BREDA - ‘Auti-maatjes’ Robert en Jeroen, twee mannen met asperger, geven woensdag 2 april in verband met de Autismeweek een voorstelling over de vooroordelen over autisme. De voorstelling 'F*ck you Rainman' rekent radicaal af met de film Rainman, die volgens Robert en Jeroen een verkeerd beeld gevormd heeft ten opzichte van autisme.

Met muziek, dialoog en monoloog houden ze een show over autisme voor gevorderden. De heren zijn als vrijwilliger verbonden aan een Autisme Info Centrum, onderdeel van de NVA (Nederlandse Vereniging voor Autisme).

De voorstelling begint om 19.00 uur in Gemeenschapshuis De Vlieren.

Autisme informatiemarkt
Ook in verband met de Autismeweek organiseren MEE West-Brabant en het Autisme NetwerkWest-Brabant zaterdag een autisme informatiemarkt aan de Heerbaan 100. Naast informatie voor autisten op het gebied van leren, werken, wonen of relaties zijn er ook een aantal workshops. Bijvoorbeeld een demonstratie van het Squease vest, een opblaasbaar drukvest dat helpt omgaan met stress, angst en overprikkeling. De markt is niet alleen voor mensen met autisme en hun familieleden, maar ook voor geïnteresseerden.

Wijk
Heuvel