menu

Nieuws

Programma carnaval Breda 2014: het overzicht

foto Jorgen Janssens
Wijnand Nijs

BREDA - Boemeldonck, Kielegat, Totdenringen, Baviaonenland, ‘t Aogje, Giegeldonk en Bosuilendorp: de carnavalsoptochten in Breda in 2014 op een rij.

Update 3 maart: Bekijk foto's van alle optochten in Breda

Wie wil kan zich in Breda van zaterdag tot en met dinsdag vergapen aan de bouwsels van de tientallen carnavalsclubs. Verspreid over drie dagen zijn er negen optochten.

Zaterdag begint het met de kinderoptocht in Prinsenbeek. De Boemeldonckse kids vertrekken om 12.00 uur aan hun zegetocht door het dorp.

Anderhalf uur later vertrekt bij De Donk in de Haagse Beemden de optocht door Giegeldonk, zoals de wijk vanaf zaterdag heet.

Zondag is de dag waarop 80 deelnemers het publiek vermaken tijdens de Optocht van Boemeldonck. Op zondag is het sowieso keuzes maken, want dan is in het centrum van Kielegat de Brakkensliert voor de Bredase jeugd.

In Bavel is op zondag de Optocht van Baviaonenland, in Ulvenhout de Optocht van Bosuilendorp en in Princenhage de Grote optocht van ‘t Aogje.

Op maandag is het kiezen tussen Ut wor Plakke of Dweile in de Grote Optocht van ut Kielegat en de Optocht in Teteringen.