menu

Nieuws

Duizenden posters binnen bij Graphic Design Festival

Het Poster Project tijdens het festival in 2012. foto Ilse Lukken
Bredavandaag logo
Nadine Kieboom

BREDA - De organisatie van het Graphic Design Festival Breda kreeg deze editie ruim 2.100 inzendingen binnen voor het Poster Project. Dat zijn er veel meer dan voorgaande edities van het internationale festival. “Toen spraken we van enkele honderden inzendingen”, zegt Marlies den Hartogh van de organisatie.

Ontwerpers werden gevraagd een poster te maken over een hedendaagse, maatschappelijke ontwikkeling en de invloed die grafische ontwerpen daarop heeft. Er kwamen inzendingen uit 69 landen. “Van zowel starters al gevestigde ontwerpers”, zegt Den Hartogh.

“We zien dat het festival steeds meer bekendheid krijgt. We hebben zo’n achtduizend facebookfans. Zodra wij zo’n oproep doen, gaat het heel snel. Dan is meteen iedereen op de hoogte. Het wereldje van ontwerpers is wat dat betreft klein. ”

Een professionele jury kiest vijftig ontwerpen uit die tijdens het tweejaarlijkse festival, van 17 tot en met 27 april, in het centrum van Breda te zien zijn. Vrijdag maakt de organisatie de winnaars bekend.