menu

Nieuws

Foto's van alle optochten in Breda

De kinderoptocht van Boemeldonck. foto Jorgen Janssens
Wijnand Nijs

BREDA - Het was weer een waar schouwspel in Breda en de dorpen van de gemeente. De foto's van de optochten op een rij.

De zaterdag begon traditioneel met de kinderoptocht van Boemeldonck (foto's 2013). Dat is overigens geen klein bier, want de Boemeldonckse kids weten van aanpakken.

In de Haagse Beemden, Giegeldonk tijdens carnaval, was zaterdagmiddag eveneens de optocht. Kinderen en volwassenen gezellig door elkaar. Vanaf De Donk werd een rondje door dit deel van de wijk gemaakt: de optocht van Giegeldonk 2013 (foto's).

Zondag was het kiezen geblazen. Liefst vijf optochten deze dag. De Grote Optocht van Boemeldonck (foto's 2013 I) springt er uit, traditioneel met rijdende kastelen en een schier eindeloze hoeveelheid deelnemers die bezoekers trekken van ver buiten Prinsenbeek (foto's Boemeldonck 2013 II). In Princenhage is de optocht van ‘t Aogje (foto's 2013), en in het centrum van de stad uiteraard de Brakkensliert, de kinderoptocht van ‘t Kielegat. Ook optochten in Bosuilendorp (Ulvenhout) (foto's 2013) en Bavioanenland (Bavel) op deze zondag.

Hoofdgerecht op maandag was de Grote Optocht van Kielegat (foto's), die vanaf 13.11 uur vanaf de Haagdijk weer op ‘t gemakje door het centrum van Breda slingerde. Het is altijd de vraag of de wagens netjes over de Hoge Brug kunnen en hoe de draai de Grote Markt opgemaakt wordt (nog meer foto's Grote Optocht Breda).

Voor wie niet van massaliteit hield, maar maandag toch een optocht wilde meepikken was er de Optocht van Totdenringen (foto's) (Teteringen).