menu

Nieuws

Gebouw F: Zelf bouwen mét woningcorporatie

Gebouw C waar de bijeenkomst van Gebouw F is. foto Guido van der Kroef
Bredavandaag logo
redactie

CENTRUM - Gebouw F heeft architecten Hein de Haan en Ineke Hulshof uitgenodigd voor een presentatie. Op 22 november praten zij over projecten die in particulier opdrachtgeverschap en in samenwerking met een woningcorporatie tot stand zijn gebracht.

Beiden hebben daar al ervaring mee. Hein de Haan heeft een multifunctioneel woon- en werkcomplex met veel gemeenschappelijke en maatschappelijke voorzieningen gerealiseerd (Vrijburcht op het Steigereiland) op IJburg in Amsterdam. Ineke Hulshof heeft aan de inmiddels nationaal bekende kluswoningen aan het Wallisblok in Rotterdam gewerkt.

Gebouw F wil met deze avond bijdragen aan een cultuur van zelfbouw en particulier initiatief in de stad. Een struikelblok is volgens de organisatie dat in Breda geen grond beschikbaar is voor particulieren die zelf willen bouwen. Welke andere mogelijkheden heeft de zelfbouwer dan nog meer?

Een van de alternatieven is samenwerken met corporaties. Vertegenwoordigers van woningcorporaties in Breda, zullen toelichten wat zij op het gebied van particulier opdrachtgeverschap doen, en hoe ze dat mogelijk kunnen faciliteren.

De avond wordt geleid door Chanan Hornsta, zelfstandig architect te Breda.

22 november, bijeenkomst Gebouw F
Toegang is gratis.
Locatie: Reigerstraat 16
19.00u: Inloop, 19.30u: start