menu

Nieuws

Cursus striptekenen op basisscholen in Breda

foto
Perry Roovers
foto Janet Olde Wolbers
Bredavandaag logo
Marcus Carlitz

CENRTUM - Stripfestival Breda heeft een lespakket striptekenen aangeboden aan verschillende basisscholen in Breda en omstreken. Een stimulans van het festival om kinderen meer in aanraking te laten komen met striptekeningen, in aantocht naar het Stripfestival op 8 en 9 september in Breda.

“Kinderen vinden het leuk om stripboeken te lezen en om zelf te tekenen", zegt Rob van Bavel van het festival. "Helaas komen zij tegenwoordig veel minder in aanraking met strips, zoals vroeger wel het geval was met Suske en Wiske en Kuifje die veel gelezen werden."

"Het idee ontstond eigenlijk door stripfiguur Elsje. Op het festival hebben we Elsje als mascotte en het leek ons leuk om kinderen uit te dagen deze stripfiguur eens na te tekenen.”

“Om het tekenen van strips verder onder de aandacht te brengen, hebben we daarom scholen in Breda en omstreken uitgenodigd voor een lespakket. Want het is een mooie manier van communiceren. Uiteindelijk wordt de mooiste tekening van een leerling beloond met een workshop voor de hele school."