menu

Nieuws

Terug in de tijd met Luchtmachtkapel op Kasteelplein

De luchtmachtkapel tijdens een eerder optreden in Breda. foto Guido van der Kroef
Wijnand Nijs

CENTRUM - Naast spelletjes en grote en minder grote namen uit de popmuziek, is er ook ruimte voor liefhebbers van de 'oudere' muziek op 5 mei. De Luchtmachtkapel geeft die dag vanaf acht uur een Vrijheidsconcert met een ode aan iedereen die zich inzet of ingezet heeft voor onze vrijheden. Soliste is Esther Hart, bekend van het songfestival en momenteel vaste zangeres in de theaterproductie Stars for Planet Earth.

Het Luchtmachtorkest opent met de bevrijdingsmuziek die de Amerikaanse bevrijders meebrachten aan het eind van de Tweede Wereldoorlog. Dit onder meer met muziek van Glenn Miller en de Andrews Sisters.

Met songs als ‘Against all Odds’ en ‘Live And Let Die’ is er muzikale aandacht voor de vrijheidsstrijders die, soms tegen de stroom in, blijven vechten voor vrijheid en democratie. Met de International Rescue Medley wordt het eerste deel in Luchtmachtsferen afgesloten.

In het tweede deel is er aandacht voor de vele onschuldige slachtoffers van oorlogen, met onder meer ‘Esther’ uit de film Soldaat van Oranje. Maar het orkest speelt ook vrolijke muziek met een swingende Hollandse Medley. Het concert wordt feestelijk beëindigd met de songfestivalhit ‘Halleluja.’

Het concert begint zaterdag 5 mei om 20.00 uur op het podium Kasteelplein.

Meer info:
www.breda5mei.nl

Tags
5 mei