menu

Nieuws

Bredanaar gaat voor Carnavalshit van 2011

archieffoto Thaddeuz
Bart Haver

KIELEGAT – Breda is alweer een carnavalshit rijker. Bredanaar Freek Haverman heeft samen met een aantal vrienden het nummer ‘Senor’ opgenomen voor Carnaval 2011, met als figuranten het publiek bij de 'Nacht van ut Kielegat'.

“Het is denk ik voor elke Bredanaar een droom om een carnavalshit te scoren”, vertelt Freek Haverman. “Als ze mijn plaatje in de kroeg draaien lijkt me dat erg leuk.” Het nummer was al te horen in de bioscopen. “Het liedje zat in de film ‘Komt een vrouw bij de dokter’ in de scene dat de hoofdrolspeler in De Bommel carnaval aan ’t vieren is. We waren toen te laat om het liedje officieel uit te brengen”, aldus Haverman.

De band doet met het liedje mee aan Giel Beelen zijn zoektocht naar de Carnavalshit 2011. “Er zijn ongeveer tweehonderd inschrijvingen. We hopen in ieder geval de slotronde halen. Het zou een extra eer zijn om in het mooiste carnavalsjaar van de eeuw (2011) een hit te scoren!”

Freek viert ongeveer vijfentwintig jaar carnaval in Kielegat. “Mijn ouders waren ook carnavalsvierders en namen ons als kinderen al mee de kroeg in. Eerst vierde ik het in het Ginneken, nu in het centrum. De charme van carnaval van de laatste jaren is dat het feest steeds meer buiten wordt gevierd.”

De videoclip: