menu

Cultuur

50 jaar Venise Bar: paars is het nieuwe roze

CENTRUM - Van gaycafé waar bezoekers achter de rolluiken verdwenen om niet op te vallen, naar kroeg waar iedereen welkom is. De Venise Bar bestaat vijftig jaar. Edwin van de Merwe vertelt over zijn tijd van klant naar eigenaar. En over Erna de Haas, die in ‘67 begon met het café.

Nieuwe secretaris voor Breda Jazz Festival

BREDA - De organisatie van het Breda Jazz Festival heeft sinds deze week een nieuwe secretaris in de persoon van Femke Kanters. Zij neemt de taken over van Annick Tendijck, die nog algemeen bestuurslid blijft tot en met komend festival.

Guido Weijers: ‘Ik weet de weg naar geluk!’

BREDA - Een jaar zonder oudejaarsshows biedt ruimte voor andere dingen. Voor cabaretier Guido Weijers betekent dat een zoektocht naar het geheim van geluk. Hij verpakt dat in de Masterclass Geluk, waarmee hij theaters aandoet.

Muziek rode draad Carnavalwandeling 18 februari

BREDA - De Kielegatse Carnavalswandeling staat dit jaar voor zaterdag 18 februari op het programma. Voor het vijfde jaar op rij leiden acht echte Kielegatters de groepen rond, het merendeel van de gidsen zijn oud-prinsen.

KnutselTV: kleurrijk, vrolijk en een beetje anders

BREDA - Vloggers, fitness goeroes, beauty experts, gamers. Allemaal zijn ze met video’s te vinden op Youtube, foto’s op instagram of quotes op twitter. Ook in Breda zijn er fanatieke social influencers, die van hun hobby (deels) hun werk maken. BredaVandaag stelt ze aan je voor.

Hotel Nassau en Brouwhuis in race voor Welstandsprijs Breda

BREDA - Hotel Nassau, het Brouwhuis en de NHTV Campus zijn genomineerd voor Welstandsprijs Breda in de categorie Erfgoedtransformaties. Dat hebben architectuurplatform BLASt en de BNA Kring West-Brabant bekend gemaakt..  

Emotionele klanken klinken over de stad (video)

BREDA - Singer-songwriter Caroline Admiraal hoort vanaf deze dinsdag haar liedje ‘Sweet Lips’ elk uur, om kwart voor het hele uur vanaf de Grote Toren klinken. Met dank aan haar vriendin, die de veiling van het lied voor 3FM Serious Request won.

Pagina's