menu

Cultuur

De sousa schalt over Breda (foto's)

BREDA - 135 sousafonisten hebben zaterdag opgetreden tijdens het Spanjaardsgatfestival. Daarmee gaven ze een eerbetoon aan ‘marsenkoning’ en naamgever John Philip Sousa

‘Spannende editie ART Breda’

BREDA - De 2017 editie van ART Breda was in sommige opzichten spannend. Desondanks is de vierde editie van de kunst- en antiekbeurs succesvol verlopen.

Toch nog een Corry Koningsdag dit jaar

BREDA - Het gedoe rond Koningsdag in het Bredase centrum bezorgde Edwin van de Merwe van de Venise in de Halstraat kopzorgen. Want door het ontbreken van een vergunning - die immers gezamenlijk zou worden aangevraagd door de horeca - moest ook Corry Konings thuisblijven.

86 sousafonisten oefenen in het Rat Verlegh Stadion

BREDA - 86 sousafonisten hebben zaterdagmiddag gerepeteerd op de B-Side in het Rat Verlegh Stadion. De Parel van het Zuiden heeft haar stadion beschikbaar gesteld voor de generale repetitie.

Amor Musae schittert in Begijnhofconcert (foto's)

BREDA - Een stralende zon vergezelde weldadige klanken op het Begijnhof deze zondag.  De Prinsenbeekse muziekvereniging Amor Musae verzorgde de klanken, de natuur werkte van harte mee.

Geen woorden tijdens vierde editie Stiltefestival

BREDA - Geen woorden, slechts stille kunsten. Van 13 tot en met 18 juni vormt Breda het toneel voor de vierde editie van het Internationaal Stiltefestival waar dans en beweging centraal staan.

Makersbase in Nieuwe Veste inspireert jonge makers

BREDA - De nieuwe, creatieve Makersbase van Stichting Nieuwe Veste is vrijdagmiddag geopend in Bibliotheek Centrum. Het is een plek waar jonge Bredanaars kennis kunnen maken met nieuwe technologie en onderzoeken welke mogelijkheden dit biedt.

Pagina's