menu

Cultuur

‘Boelke Velschulen’ neemt het niet zo nauw

GINNEKEN - Het begint inmiddels een traditie te worden voor Boerke Verschuren in het Ginneken. Voor het vierde jaar op rij verbouwt kroegbaas Johan de Vos zijn café tot een thema-carnavalsgelegenheid. Dit jaar gaat hij Chinees.

Ginnekense braderie krijgt meezingfeest Glimlach van Breda

GINNEKEN - Nadat de organisatie van de Tranen van van Cooth aangaf terug te gaan naar het concept met koren in de binnenstad, dook Glimlach van Breda in het ontstane gat. Een meezingfeest met Nederlandstalige artiesten, op zaterdag 26 augustus.

‘T Zooike heeft populairste Kielegatse Carnavalskraker (video)

KIELEGAT - ‘t Zooike is bij de internetverkiezing van de populairste Kielegatse Carnavalskraker aller tijden als winnaar uit de bus gekomen. Bijna vierhonderd stemmen kreeg het dweilorkest met ‘As ik 1000x zou kunnen kiezen’ via de Facebookpagina van BredaVandaag.

Verandering koers Nieuwe Veste: ‘Het is even puzzelen’

BREDA - Stichting de Nieuwe Veste gaat zich in de toekomst richten op een nieuwe koers waarbij de stichting een meer coördinerende rol op zich gaat nemen. Ook wordt er gericht op meer samenwerking met andere organisaties.

Hossen op de Markt: Carnavalsrun met Olga Commandeur

BREDA - De vijfde editie van Hossen op de Markt heeft dit jaar een sportief karakter. Naast de vertrouwde show vol feestklassiekers, optredens en special effects is er voor de onvermoeibare hosser de eerste Carnavalsrun.

Twee ton Bank Giro Loterij voor Stedelijk Museum Breda

BREDA - Het Stedelijk Museum Breda krijgt als opvolger van MOTI iets meer dan twee ton van de Bank Giro Loterij. Dat is de uitkomst van het BankGiro Loterij Goed Geld Gala in Amsterdam.

Stem op jouw Echte Bredaose Carnavalsklassiekers

BREDA - Het is bijna zover: carnaval staat voor de deur. BredaVandaag heeft een lijst met 2x11 Bredase carnavalsklassiekers samengesteld met suggesties van lezers.

Niks meer van carnaval missen met de Kielegat-app

BREDA - Waar zijn de feestjes met carnaval? Hoe laat begint de Grote Optocht? Waar moet ik leutpenningen halen? Deze vragen zijn vanaf nu makkelijk te beantwoorden met de Kielegat-app.

Na zeventien jaar ook Bredase versie carnavalskraker ‘een beetje spuug’

BREDA - “Een beetje spuug doet wonderen, vooral van onderen, vooral van onderen.” Het aanstekelijke lied ‘een beetje spuug’ dat Bredanaar Ome Riesch, oftewel Richard Cas, zingt is zo’n zeventien jaar geleden al bedacht. Nu is het uitgebracht als een echte carnavalskraker.

Pagina's