menu

Belangrijk bericht: BredaVandaag stopt over 6 dagen. Lees hier meer

Cultuur

Feesten op het dak van een parkeergarage

BREDA - Een festival op het dak van een parkeergarage met uniek uitzicht over Breda? Vrijdag barst de tweede editie los van Pannen op het Dak.

Laat maar waaien: Pater Moeskroen trapt af op Palm Parkies

BREDA - Het is een wekelijks festival in het klein, dat niet meer weg te denken valt uit Breda en ‘t Valkenberg: de Palm Parkies. Ook dit jaar weer zeven dinsdagavonden waarbij Breda massaal het park opzoekt: de eerste avond is 11 juli. Dat treedt feestband Pater Moeskroen op.

Vredesvlaggen wapperen in Chassé Park

BREDA - In een periode dat je soms de indruk krijgt dat de hele wereld in brand staat en berichten over aanslagen over elkaar heen lijken te tuimelen, staat Breda stil bij de vrede. Bij 350 jaar Vrede van Breda, in het bijzonder. De stad doet dat met verschillende evenementen.

Breda heeft weer een museum. Zijn we daar blij mee?

ACHTERGROND - Breda heeft weer een museum: vrijdagmiddag werd met een feestelijke bijeenkomst in de Grote Kerk het Stedelijk Museum Breda geopend, waarna het gezelschap een bezoek bracht aan het museum in de Boschstraat.

Dansen in het water van de Vrede Fontein (foto's en video)

BREDA - Met officiële woordjes van de bedenkers, makers en wethouder Marianne de Bie is vrijdagochtend de Vrede Fontein op het Kasteelplein officieel geopend. De fontein staat precies een maand recht voor de ophaalbrug naar het Kasteel van Breda.

Graphic Matters presenteert eerste namen

BREDA - Het tweejaarlijks festival voor grafisch ontwerp, Graphic Matters, heeft dinsdagmiddag de eerste namen bekend gemaakt. Werken van onder andere Duitse, Amerikaanse en Engelse ontwerpers zijn te bewonderen.

650 Bredase amateurdansers dansspektakel Freedom

BREDA - 650 dansers uit Breda treden zaterdag 24 en zondag 25 juni op tijdens dansspektakel Freedom in het Chassé Theater in Breda. De voorstelling wordt gemaakt door  Ghislaine Dance Company uit de Haagse Beemden. In het weekend zijn vier voorstellingen.

Pagina's