menu

Columns

COLUMN - Na het winnen van de prijs voor beste binnenstad steeg het Breda een beetje naar de bol. Daarom was het tijd voor een geintje.

‘Wij kunnen als normale Teteringenaren ons dorp niet meer uit’ verzuchtte een dorpsbewoner vorige week in BNDeStem terwijl hij naar de dagelijkse forenzen-file keek. Als normale Teteringenaren? Wat zijn al die Teteringenaren dan die wij elke dag in Breda tegenkomen?

Mama: Kinders, even over het kerstdiner……wie maakt wat?
Jij: Ik zorg voor de wijn!
C: Zoete witte voor mij!
M: En ik wil rood, die lekkere met die ooievaar op dat etiket….
C: Zus?!?!? Ooievaar?!?!?
M: ??
Jij: Ooievaar?!?!? Heb je ons iets te vertellen?

‘Kutwijf’, ‘kankerwijf’, ‘stom wijf’ en ‘de opgestoken middelvinger’. Jawel, het gaat lekker want deze vakjes heb ik de afgelopen week toch al mooi even af mogen strepen.

Niemand, echt helemaal niemand, kan zulke lekkere gekarameliseerde uitjes maken als de chef van een bepaald restaurantje in Breda. Ik zou de naam van deze keuken graag met jullie willen delen maar de chef heeft het me ten strengste verboden.

Van vluchteling tot schooldirecteur: Waiel Shaker vindt draai in Nederland

BREDA - Na heel wat omzwervingen in Europa, kreeg Waiel Shaker ruim drie jaar geleden zijn verblijfsstatus in Nederland. Hij ging taallessen volgen, maar was niet blij met de wachtlijsten. Hij wilde sneller en ook meer dan daar geboden kon worden. Bovendien miste hij er de sociale kant van

COLUMN - Ik kan het niet verklaren maar de Big Mac heeft altijd een magische aantrekkingskracht op mij uitgeoefend. Nou ja, tot vorige week dan.

‘Wil je het misschien ook boven zien?’ vraagt een medewerker van een bekend bouwbedrijf uit de regio enthousiast aan mij. Ik heb hem net mogen interviewen in opdracht van het bedrijf waar hij werkt.

Pagina's