menu

Column

Bredase Penoza! Of toch niet?

Bredavandaag logo
Babs Verstrepen

COLUMN - Na het winnen van de prijs voor beste binnenstad steeg het Breda een beetje naar de bol. Daarom was het tijd voor een geintje.

In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben we een zogenaamde schietpartij in scene gezet. De eerste in de wijk Tuinzigt en even later in Princenhage. Het was nog een hele klus om die kogelgaten, gesneuvelde ruiten en gebutste muren een beetje echt te laten lijken, maar gezien aandacht in de media, denken we dat het aardig gelukt is. Maar om één en ander nog wat realistischer te laten lijken hebben we ook nog een auto laten uitfikken in de Ambachtenlaan. Mooi man, al dat vuur!

Daarna hebben we het hele productieteam verplaatst naar een andere locatie. Naar de Roeselarestraat om precies te zijn. Daar moesten we pas echt aan de bak. Eerst hebben we een paar zogenaamde lok-tokkies door de wijk laten rijden om de verdenking van de politie op ons te richten. Wat er daarna gebeurd is, hebben jullie allemaal uitgebreid kunnen volgen in de media. De lok-tokkies moesten vervolgens van het balkon van de derde verdieping naar beneden springen en tijdens het forensisch onderzoek zou de politie nog een lijk aantreffen in de woning. Tot zover liep eigenlijk alles redelijk volgens plan. Alleen dat van die lantaarnpaal, dat was niet helemaal voorzien.

Tot slot hebben we nog een krankzinnige chaos in scene gezet in de Speelhuislaan. Een zogenaamd gestolen BMW X5 met valse kentekenplaten zou ’s nachts een achtervolging uitlokken en bij de ontsnapping zoveel mogelijk schade veroorzaken. Een prachtplan op papier maar de schade bleef beperkt tot slechts enkele auto’s en wat baksteen.

Maar niet getreurd, binnenkort is het eindelijk zover, de ontknoping. De eerste aflevering van BananaSplit van dit seizoen. Ik ben benieuwd in hoeverre burgemeester Paul Depla in de grappen is getuind en of hij er alsnog een beetje om kan lachen. Namens hele het productieteam van BananaSplit in ieder geval alvast bedankt voor de samenwerking en wie weet tot ziens.

Babs Verstrepen