menu

Column

Tijd voor jurkjes, hemdjes, bikini’s en ...

Bredavandaag logo
Babs Verstrepen

…ontharingsstress. Mannen, lees mee. Waarom onze lieve heer ons heeft uitgerust met wild woekerende bossages is mij ook een raadsel. Hoe je de ontbossing het beste aan kunt pakken trouwens ook, dus heren, denk even mee.

Dat geklungel onder de douche met zo’n scheermesje is nog niet eens het ergste. Nee, de echte ellende steekt pas een dag later de kop op. Wanneer die afgehakte haartjes hun weg naar buiten zoeken. De tinteling van de over elkaar raspende stoppels die als tandwieltjes in elkaar grijpen is niet mijn meest favoriete sensatie down under. Maar wat zijn de alternatieven voor dit damesleed?

Waxen misschien? De tv commercials zien er ontspannen uit en de belofte dat alles wekenlang glad zal blijven klinkt ook aanlokkelijk. Fout! Het in één vloeiende beweging los trekken van een waxstrip is niet ontspannen. Dat doet pijn. Voor de grote stoere mannen die daar aan twijfelen, pak een stuk duct tape en plak het onder je oksel. Daarna ga je voor een spiegel staan en pulk je een hoekje van de tape los. Neem alle tijd die je nodig hebt en dan, rats, in één keer het hele stuk tape er vanaf rukken. Wanneer het je gelukt is praten we nog wel eens over die Brazilian wax.

Epileren dan? De nieuwste versies van die martelwerktuigen zijn ontworpen om het geheel pijnloos te laten verlopen. Geen idee wat precies de definitie van pijnloos is, maar ik stel voor dat we even een klein experimentje doen om het te testen. Trek de keukenlade open en pak de automatische messenslijper. Die ene met die twee ronddraaiende slijpsteentjes. Zet hem aan en houd hem tegen je been. Je zal zien dat de haren tussen de twee slijpsteentjes terechtkomen en dat ze één voor één met wortel en al uit je been getrokken worden. Hou vol tot je hele been kaal is. Niet fijn?

Misschien kunnen we dan toch maar beter voor die laserbehandeling gaan. Snel, pijnloos en definitief, toch? Oke, pak je soldeerbout en doe de stekker in het stopcontact. Wanneer de bout warm is houd je hem steeds heel even tegen je borst aan. Let op, het mag écht maar héél kort want anders verbrandt de huid. Houd dit gevoel even vast en stel je voor dat je een beauty salon binnenstapt voor een echte laserbehandeling. Die ultrakorte hitteschokjes zijn namelijk nog maar het kleinste ongemak. Voor een professionele behandeling moet je vooraf goed nadenken of je fysiek en mentaal in staat bent om alle lichaamsposities aan te nemen die nodig zijn om de schoonheidsspecialiste toegang te geven tot de plaatsen waar het haar verwijderd moet worden. Denk je dat je jezelf ongemakkelijk zult voelen?

Dus heren, volgende keer wanneer je een paar overgeslagen haartjes ziet bij je lief, begin dan niet meteen te zeuren. Bedenk hoeveel wij van jullie houden en hoe we ons best doen om een beetje geschikt voor de dag te komen. Als goedmakertje beloof ik dat wij dan niet meer klagen over al dat haar dat bij jullie uit je neus en oren groeit.

Babs Verstrepen