menu

Centrum

Foto's optochten 2017: Boemeldonck, Giegeldonk, Sleuteloverdracht en Ginneken

BREDA - Carnaval is altijd al een kleurrijk feestje, maar in Boemeldonck is het dit jaar nog kleurrijker dan anders. Met dank aan het motto 'We geve dur kleur aon'. Het leverde schilderende optochtkijkers op, kinderen die elkaar en publiek van make-up poeder voorzagen en veel lol.

Storm bezorgt Breda handenvol werk

BREDA - Met vijftien man sterk is de gemeente Breda deze vrijdag aan de slag om de door de storm veroorzaakte schade aan bomen op te ruimen.

COLUMN - Mijn carnaval kan nu al niet meer stuk. Dit jaar ben ik voor het eerst in het bezit van een zogenaamde pee-ID (vooral heel cool uitspreken met Britse tongval, piee-ID). Gegarandeerd filevrij plassen, waar en wanneer het mij uitkomt.

Museum stelt stadscurator aan

BREDA - Stedelijk Museum Breda heeft Vincent Koreman aangesteld als stadscurator. Koreman verdiende zijn sporen als kunstenaar, muzikant en organisator. Tot afgelopen januari was hij artistiek directeur van Incubate, een festival voor grensverleggende cultuur in Tilburg.

‘Tijd voor een anders gekleurde Piet in Breda’

BREDA - De oproep van de wethouder om tot een nieuw Sinterklaascomité te komen maakt heel wat los. Meer dan dertig belangstellenden reageerden. Toch is er ook kritiek. Volgens de wethouder is de kleur van Zwarte Piet geen onderwerp van gesprek. Een gemiste kans, vindt een aantal Bredanaars.

Storm vernielt dak kerk Prinsenbeek; carnavalsdienst moet uitwijken

PRINSENBEEK - De storm die over de regio raast laat op verschillende plaatsen zijn sporen na. Aan het begin van de avond raakte het dak van de kerk in Prinsenbeek beschadigd. De dakbedekking van het gebouw aan de Markt laat los door de harde wind.

Breda koopt pand naast station met oog op fietstoekomst

BREDA - De gemeente Breda koopt het pand van de NS aan het Stationsplein 56. In het gebouw was tot 1 januari de projectorganisatie van de OV-terminal gevestigd. Breda koopt het pand om er in de toekomst mogelijk extra fietsenstallingen te maken.

Storm raast over Breda; bomen knakken (update)

BREDA - Op verschillende plaatsen in Breda zorgt de storm voor overlast en schade. Meerdere bomen blijken niet belast tegen de harde, nog steeds toenemende wind. In de Lovensdijkstraat ging een boom van zo'n twintig meter tegen de vlakte. De boom blokkeert de weg.

Code Oranje, maar opbouw carnavalscafés gaat gewoon door

BREDA - Nog één dag en dan barst het feest los. Bredase cafés bereiden zich voor door weer en wind om alles op tijd af te krijgen voor alle carnavalsvierders in ut Kielegat.

Door Fran van den Bogaert

Pagina's