menu

Centrum

In het kader van kunst werd afgelopen woensdag een opblaasbare vluchteling door de haven van Breda gesleept. De foto die BredaVandaag op zijn website plaatste deed iets met me.

Breda zoekt starters voor nieuwe editie Startup Awards

BREDA - Na het succes van twee voorgaande edities reiken Starterslift, Business Coach Breda en de Gemeente Breda ook dit jaar weer een Startup Award en een Community Award uit. Bredase ondernemingen kunnen zich hiervoor inschrijven.

Eerste van 1250 vierkante meter 'bijenbollen' geplant in Wilhelminapark

BREDA - Bijvriendelijke bloembollen. Die zijn donderdagochtend geplant in het Wilhelminapark. Wethouder Paul de Beer gaf daarvoor het startschot.

De bijvriendelijke meerjarige bloembollen zijn geplant in de vorm van een vliegende bij, het logo van het Bredaas Bijenhouders Collectief.

Petitie voor verlengen openingstijd nachtclubs Breda tot zes uur

BREDA -  Het nachtleven in Breda mag wel wat spannender. “Vooral de clubcultuur”, geeft Billy Zomerdijk aan. Hij startte eerder deze week een petitie voor verruiming van de sluitingstijden. “Voor twee of drie clubs, echt niet voor alle cafés.”

Graphic Matters: ‘Ontwerpers zijn maatschappelijk zeer betrokken’

BREDA - In Breda klinkt vrijdag het startsein van Graphic Matters, de opvolger van het Graphic Design Festival Breda (GDFB). Het  grafisch festival concentreert zich meer dan ooit op één plek: het voormalige Breda’s Museum.

Door Joyce van Zijl

Zorgen VVD over salafisme in Breda

BREDA - De Bredase VVD maakt zich zorgen over de toename van het salafisme in Breda. De fractie wil van het college weten wat er bekend is van aanhangers van deze conservatieve stroming binnen de islam in Breda en wat hun rol is bij islamitische instellingen in Breda.

Cultureel Breda maakt zich op voor nieuwe editie KAM Breda

BREDA - Dans, toneel en heel veel muziek. Liefhebbers van cultuur kunnen het komende weekeinde hun hart ophalen in het Chassé Theater. Tijdens de jaarlijks terugkerende Kulturele Amateur Manifestatie (KAM) geven amateurverenigingen uit de gemeente Breda hun visitekaartje af.

Pagina's