menu

Brabantpark

Tiende editie van Bredase Bijbel Quiz

BREDA - In de Markuskerk in Breda vindt vrijdag 10 november vanaf 20.00 uur de tiende editie van de jaarlijkse Bredase Bijbel Quiz’ plaats. Teams kunnen zich inschrijven met vier tot zeven mensen of individueel. In het laatste geval worden deelnemers in een team ingedeeld.  

NHTV schrapt NHTV en gaat verder onder nieuwe naam

BREDA - De naam NHTV verdwijnt. Na dertig jaar schrapt de hogeschool de letters die ooit stonden voor Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer. De hogeschool gaat na 1 januari verder als Breda University of Applied Sciences.  

140 pannenkoeken bakken tijdens Stedelijk loves Breda

BREDA - Op weg naar de keuken van revalidatiecentrum Revant komt een zoete pannenkoeken geur je tegemoet. Vier leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Breda staan ruim honderd pannenkoeken te bakken voor de bijna zestig patiënten.

Rotonde Hoogeind officieel geopend

BREDA - Wethouder Boaz Adank heeft maandag de rotonde bij de kruising St. Ignatiusstraat/Hoogeind/Teteringsedijk op ludieke wijze officieel geopend.

De wethouder maakte  een rondje op een oude tractor met daarachter een bouwkeet van Heijmans.

'Ik ga het dak ontstoppen met een plopper, mag dat?'

BREDA - De hevige regenval van donderdagmiddag en -avond heeft op verschillende plaatsen in Breda voor overlast gezorgd. In de meeste delen van de stad zijn straten onder gelopen omdat de riolering de hevige regenval in korte tijd niet kon verwerken.

Bestuurder onder invloed scheldt agent uit

BRABANTPARK - Een 31-jarige Bredanaar is aangehouden in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden  voor rijden onder invloed. De verdachte verzette zich en beledigde de agent. Aan het bureau weigerde hij bovendien mee te werken aan een bloedproef. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Amphia: ‘Alleen veilige eieren op menu’

BREDA - In het Amphia Ziekenhuis zijn geen eieren in omloop met een te hoog gehalte fipronil. Dat geeft de woordvoerder van het ziekenhuis desgevraagd aan.

Breda maakt ruimte voor hoogwaardig openbaar vervoer

BREDA - Studenten van Avans én bezoekers van het Amphia moeten na de zomer sneller bij hun bestemming zijn. De gemeente is bezig met uitbreiding van de HOV-verbinding  via de Claudius Prinsenlaan.

Botulisme in vijver Brabantpark

BREDA - In de vijver in Brabantpark is botulisme aangetroffen. Dat meldt het Waterschap Brabantse Delta.

Pagina's