menu

Brabantpark

Van kerktoren naar ‘hoteltoren’

BREDA - De klokkentoren van de voormalige Michaël-kerk is verkocht. Ondernemer Etienne Feijns (31) uit Roosendaal trok aan het langste eind. Zijn bod: bijna driemaal de initiële vraagprijs van vijftigduizend euro.

Agent voorkomt beroving: wordt bedreigd met wapen

BREDA - Een agent in vrije tijd verstoorde donderdagavond 21 december een mogelijke beroving van een 46-jarige Bredanaar op de Maria Cherubinastraat. De agent volgde de daders, waarop een van hen een vuurwapen trok en hem hiermee bedreigde.

Buurt boos om verwijderen zebrapaden Tilburgseweg

BREDA - Bewapend met een bezwaarschrift en tientallen handtekeningen van omwonenden, hoopt een viertal initiatiefnemers de gemeente te overtuigen in het behoud van de zebrapaden op de Tilburgseweg. De gemeente is van plan om in 2018 de zebrapaden weg te halen.

Tiende editie van Bredase Bijbel Quiz

BREDA - In de Markuskerk in Breda vindt vrijdag 10 november vanaf 20.00 uur de tiende editie van de jaarlijkse Bredase Bijbel Quiz’ plaats. Teams kunnen zich inschrijven met vier tot zeven mensen of individueel. In het laatste geval worden deelnemers in een team ingedeeld.  

NHTV schrapt NHTV en gaat verder onder nieuwe naam

BREDA - De naam NHTV verdwijnt. Na dertig jaar schrapt de hogeschool de letters die ooit stonden voor Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer. De hogeschool gaat na 1 januari verder als Breda University of Applied Sciences.  

140 pannenkoeken bakken tijdens Stedelijk loves Breda

BREDA - Op weg naar de keuken van revalidatiecentrum Revant komt een zoete pannenkoeken geur je tegemoet. Vier leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Breda staan ruim honderd pannenkoeken te bakken voor de bijna zestig patiënten.

Rotonde Hoogeind officieel geopend

BREDA - Wethouder Boaz Adank heeft maandag de rotonde bij de kruising St. Ignatiusstraat/Hoogeind/Teteringsedijk op ludieke wijze officieel geopend.

De wethouder maakte  een rondje op een oude tractor met daarachter een bouwkeet van Heijmans.

'Ik ga het dak ontstoppen met een plopper, mag dat?'

BREDA - De hevige regenval van donderdagmiddag en -avond heeft op verschillende plaatsen in Breda voor overlast gezorgd. In de meeste delen van de stad zijn straten onder gelopen omdat de riolering de hevige regenval in korte tijd niet kon verwerken.

Pagina's