menu

Boeimeer

'Eerste opvang verwarde personen bij Amphia Langendijk'

BREDA - Amphia Langendijk krijgt waarschijnlijk per 1 januari een zogenoemde Spoedeisende Psychiatrische Onderzoeksruimte (SPOR) waar verwarde personen opgevangen kunnen worden. Het gaat om pilot van drie maanden die nog eens met zes maanden kan worden verlengd.

Norovirus bij Thebe Aeneas

BREDA - Bij zorgcentrum Thebe Aeneas is deze week bij twee personen het Noro-virus geconstateerd. Dat bevestigt een woordvoerder van Thebe. De twee bewoners zijn weer beter verklaard.

Plaatsen nieuwe verlichting Boeimeerpark uitgesteld

BREDA - De gemeente heeft het plaatsen van nieuwe verlichting op de masten in het Boeimeerpark uitgesteld. De levering van de verlichting is vertraagd en uitgesteld tot december.

Breda-zuid krijgt nieuwe wijkbus met vrijwillige chauffeurs

BREDA - Breda-zuid krijgt per 11 december  een nieuwe Wijkbus. Lijn 3 gaat rijden in Breda-zuid, -zuidoost en -centrum. De bus is een initiatief van de gemeente en met medewerking van Arriva en de provincie.

'Sonnen' in het Van Sonsbeeckpark (gewoon omdat het kan)

BREDA - Het is zomer, nazomer. De scholen en hogescholen zijn weer begonnen en de vakantiegangers zijn weer aan het werk. Toch zijn er nog gelukkigen die de zonnestralen tijdens deze heerlijke nazomer gewoon even meepikken.

Weer veilig bruggen door het Zaartpark

BREDA - Wandelaars en fietsers kunnen weer veilig gebruik maken van de bruggen in het Zaartpark. De gemeente heeft de bruggen vernieuwd nadat ze eind 2015 buiten gebruik werden gesteld.

Foodtrucks Bumperkluiven moeten even snorkelen (update)

BREDA - Foodtruckfestival Bumperkluiven in het Sonsbeeckpark heeft er deze vrijdag even een uitdaging bij: letterlijk het hoofd boven water houden. Door de hevige regenval van de afgelopen nacht is het terrein voor een flink deel onder water gelopen.

Hoe ik een schildpad redde tijdens Pokémon Go

BREDA - Ja, ik speel Pokémon. De eerste dagen schaamde ik me best voor het feit dat ik verzonnen wezentjes verzamelde met mijn telefoon, maar ik zie alleen maar voordelen van het spel. Zo redden ik en mijn vriendin deze woensdagmiddag een schildpad van een zekere dood. 

Pagina's