menu

Belcrum

Nieuw Live Art Festival duikt in loodsen KlaversJansen

BREDA - Breda is een nieuw festival rijker: LA Breda, wat staat voor Live Art Festival Breda. Het festoval staat gepland voor 8, 9 en 10 september in en rondom het gebied KlaversJansen in Belcrum.

Snuffelend op 45 toeren over station Breda

BELCRUM -  Snuffelen door bakken lp's pof maxisingles of even dj'en met 'ouderwets' vinyl. Dat kon zondag tijdens de eerste editie van Vinyl & For Real- Platform voor platenbazen en podiumbeesten.

Christa te Dorsthorst wint St. Joostpenning 2017

BREDA - Christa te Dorsthorst, student Beeldende Kunst aan AKV|St.Joost in Breda, heeft tijdens de examenceremonie op 30 juni de St. Joostpenning ontvangen. De winnares ontving een geldbedrag van € 2500 uit handen van Marianne de Bie, wethouder van Cultuur van de gemeente Breda.

Jongeren genieten op jubileumfestival Chatime

BREDA - Natuurlijk was er een officieel momentje met burgemeester Paul Depla en met wethouder Patrick van Lunteren, maar het tienjarige bestaan van ‘jeugdomroep en -website’ Chatime draaide om de jongeren.

Er zijn wel honderd manieren om een column te beginnen over een en hetzelfde onderwerp. Het is aan de schrijver welke manier wint. Schrijfkeuzes maken; het is één van de dingen die de reporters van Chatime leren.

Man dreigt met mes en bijt stuk eigen tong af

BREDA - Politieagenten hebben vrijdagavond hun handen vol gehad aan een 38-jarige arrestant die iemand in station Breda achterna was gegaan met een mes. Nadat hij was aangehouden werd hij agressief en beet hij een stuk van zijn eigen tong af.

Chatime viert tienjarig bestaan met jongerenfestival

BREDA - Het wordt een echt festival voor kinderen en jongeren: het tienjarig bestaan van Chatime. Zondag tussen 13.00 en 18.00 uur op Stek. “Compleet met foodtrucks en tattoos”, vertelt de altijd enthousiaste oprichtster Lidia van Hooijdonk. “Tijdelijke tattoos, hè”, lacht ze.

Pagina's