menu

Belcrum

Dronkenmansactie of stil protest?

BREDA - Is de Albert Heijnvlag op het matrixbord aan de Crogtdijk een dronkenmansactie of een stil protest vanuit de supermarkt? Bij Albert Heijn Crogtdijk mag de bedrijfsleidster de pers niet te woord staan. De boodschap van het matrixbord vertelt echter wel een verhaal.

Constante stroom stemmers op station Breda

BREDA - Pal voor de informatieborden op Station Breda staat een grote vlag met ‘Stembureau’ erop. De stemlocatie op het centraal station opereert dit keer bij de picknicktafels aan de Belcrumzijde. Na de ochtendspits meldt zich een constante stroom stemmers.

Banenmarkt voor en door jongeren in Pier 15

BREDA – Een banenmarkt voor jongeren, maar anders dan andere. Want deze banenmarkt is georganiseerd door de jongeren zelf. Met steun van Grote Broer, Grote Zus, Get Started en de gemeente verwelkomen ze op 12 maart in Pier 15 aan de Veilingkade werkzoekende jongeren.

Arbouw: ‘Havenkwartier wijk met eigen karakter’

BREDA - De nieuwe wijk Havenkwartier aan de rand van de Belcrum wordt geen verlengstuk van die wijk, maar ‘een wijk met een geheel eigen karakter’. Dat schrijft wethouder Alfred Arbouw aan de raad in een uitgebreid antwoord op zogenaamde technische vragen over de nieuwe wijk.

Politieactie Industriekade: 7 aanhoudingen

BREDA - Met groot machtsvertoon heeft de politie woensdag aan het eind van de middag en begin van de avond zeven personen aangehouden bij een pand aan de Industriekade.

Acht aanhoudingen Industriekade; vermoeden van drugshandel

BREDA - De politie is woensdagmiddag bij een pand aan de Industriekade binnengevallen. Dat gebeurde in het kader van een onderzoek naar ondermijnende crimininaliteit. Een woordvoerder van de politie geeft aan dat er een vermoeden is van drugshandel en witwassen.

Zorgen Belcrum over parkeren bezoekers Gerechtsgebouw

BREDA - Bezoekers van het nieuwe Gerechtsgebouw aan de Stationslaan mogen straks vanwege veiligheidsredenen niet parkeren in de parkeergarage onder het nieuwe gebouw. Ze worden verwezen naar de gemeentelijke parkeergarage de Prins.

2017 beste jaar ooit voor ambitieus Pier 15

BREDA - Zestigduizend bezoekers kwamen er in 2017 af op Pier 15. Niet alleen voor skate-events, maar ook voor urban en culturele evenementen. Het is veel meer dan de initiatiefnemers ooit hadden gedacht. Desondanks blijft de ambitie branden. “Een world cup-wedstrijd zou mooi zijn.”

‘Ontwerp 5Tracks eind dit jaar rond’

BREDA - Het ontwerp voor bouwproject 5Tracks dat tussen het station en het nieuwe gerechtsgebouw komt, moet eind 2018, begin 2019 voltooid zijn. Daarna gaat de bouw anderhalf tot twee jaar duren.

Pagina's