menu

Nieuws

Amphia maakt bezoektijden ruimer

foto
Wijnand Nijs
Wijnand Nijs

BREDA - Het Amphia verruimt per 1 juni de bezoektijden op alle locaties. Van 11.00 uur tot 20.00 uur kunnen bezoekers dagelijks langs komen op de meeste afdelingen..

De bezoektijden worden in de toekomst helemaal vrijgelaten. In de nieuwbouw gelden helemaal geen bezoektijden meer. Dat is dan mogelijk doordat  het nieuwe Amphia straks 572 éénpersoonskamers heeft. “Vanaf dat moment is bezoek altijd welkom en kent het ziekenhuis geen bezoektijden meer. Alleen in geval van een gegronde (medische) reden kan het zijn dat er beperkingen worden gesteld aan de bezoekregeling”, aldus het ziekenhuis.

In de huidige situatie waar meerdere patiënten op één kamer verblijven, is het volledig loslaten van de bezoektijden nog geen optie. Met de ruimere bezoektijden wil het Amphia beter aansluiten bij het werk- en leefritme van de patiënt en zijn naasten.

“Het helpt ook om de naasten een rol te laten spelen in het zorgtraject. Daarnaast zorgt het voor een grotere spreiding van het bezoek over de dag en neemt de piekdrukte in bijvoorbeeld de parkeergarage af.

Op een aantal afdelingen blijft de huidige bezoekregeling gehandhaafd. Het gaat om de afdelingen Intensive Care, Neonatologie, Psychiatrie en de Kraamafdeling.

 

Tags
Amphia