menu

Nieuws

NHTV valt in de prijzen op Dutch Game Awards 2017

foto
NHTV
De studenten en een aantal van hun leraren
Bredavandaag logo
Bregje Kop

BREDA - NHTV boekte dit jaar tijdens de Dutch Game Awards grote successen. De school sleepte meerdere awards in verschillende categorieën binnen.

De Dutch Game Awards zijn de vakprijzen voor de Nederlandse gamesindustrie. Jaarlijks reiken zij in veertien verschillende categorieën awards uit. Dit jaar viel het NHTV in de prijzen in de categorieën ‘Best Student Game Design’, ‘Best Student Art Direction’ en ‘Best Student Technical Achievement’.

De studenten vielen in de prijzen met ‘The Red Stare (Play:D)’ en ‘Bolt Storm (Kuality Games)’. The Red Stare is een VR-experience waarmee je als speler je communistische buren bespioneert, Bolt Storm is een actiegame die zich afspeelt in de Middeleeuwen.

Twee jaar geleden veranderde de Games opleiding aan het NHTV van werkwijze. Sindsdien ligt de focus vooral op teamwork en op het werken aan grotere gamesprojecten die ook echt gelanceerd kunnen worden aan een groot publiek. Volgens de school levert dit nu al mooie producten op die zelfs kunnen concurreren met grote commerciële games.