menu

Nieuws

‘Besluit doet zeer, nu naar Lichtsloepenparade 2018’

foto
Peter Verheijen
Wijnand Nijs

BREDA - Het was een moeilijk besluit, maar wel een die moest worden genomen: de Lichtsloepenparade van 2017 gaat niet door. “Dat doet zeer, maar de veiligheid van vier- tot zeshonderd mensen op het water moet wel te waarborgen zijn.”

Dat zegt Charlotte Smits, een van de organisatoren. De aanleiding voor de rigoureuze beslissing om de tiende editie een jaar door te schuiven is van organisatorische aard. “Van onze organisatie besloot een persoon te stoppen. Daarmee kwam het op twee personen terecht, dat is te weinig.”

Inmiddels voert Smits gesprekken met mensen die de organisatie willen versterken. “Zodat we komend jaar wel door kunnen gaan”, geeft ze aan. “We hebben ongeveer acht mensen nodig voor de leiding, naast de groep van zo’n twintig vrijwilligers die tijdens de dag actief is.”

Want de Lichtsloepenparade lijkt een eenvoudig concept. Toch komt er meer bij kijken. “Waterpolitie, reddingsbrigade, verkeersregelaars en een boot of vijf begeleiding”, geeft ze aan. “Als er dan iemand wegvalt die daar leiding aan geeft, is het niet meer te behappen.”

De voorbereiding voor de editie van 2018 is in feite nu al in volle gang met de zoektocht naar bestuurlijke versterking. Daarna wacht het eigenlijke werk. “Je begint in januari met de aanmeldingen, daarna is het iedere maand zorgen dat de radertjes blijven lopen.”