menu

Nieuws

Asfalteren in alle vroegte voor betere toegang Rithmeesterpark

foto
Addo Sprangers
Een extra baantje erbij.
Bredavandaag logo
redactie

PRINCENHAGE - In alle vroegte rijden de asfalteerders al hun baantjes over de Princenhagelaan. In opdracht van de gemeente wordt de verkeerssituatie rond Rithmeesterpark en de Graaf Engelbertlaan aangepast. Voor de weggebruiker betekent dat tot 28 augustus zoeken naar een alternatieve weg.

Bij de Princenhagelaan komt een extra uitvoegstrook bij de kruising met de Rithsestraat en de Graaf Engelbertlaan. Ook  worden de verkeerslichten vernieuwd op de kruisingen Graaf Engelbertlaan - Princenhagelaan en Princenhagelaan - Rithsestraat.

Op die manier wil de gemeente de doorstroming op de Princenhagelaan en de zuidelijke rondweg verbeteren. In de eerste fase van het werk, tussen 28 juli en 18 augustus, wordt de hele Princenhagelaan inclusief noordelijk deel kruising Princenhagelaan - Graaf Engelbertlaan aangepakt. Deze is dan afgesloten voor alle verkeer vanaf de eerste afrit naar het Rithmeesterpark  tot aan de Graaf Engelbertlaan. Verkeer komende vanaf de A16 kan wel richting zuidelijke rondweg, echter niet de Princenhagelaan op en wordt omgeleid.

Na 18 augustus wordt er gewerkt aan de kruising Princenhagelaan - Graaf Engelbertlaan. Verkeer blijft dan omgeleid worden, maar daarnaast is van 18 augustus tot en met 27 augustusverkeer richting Effen/Rijsbergen vanuit alle richtingen bij het kruispunt Graaf Engelbertlaan - Princenhagelaan niet mogelijk en wordt omgeleid.