menu

Nieuws

‘Groene loper' Willemstraat wint Beste Openbare Ruimte-award 2017

foto
Perry Roovers/SQ Vision
De Willemstraat.
Wijnand Nijs

BREDA - De ‘Groene loper’ waarmee station Breda via de Willemstraat en het Valkenberg met de binnenstad is verbonden heeft de Beste Openbare Ruimte Award gewonnen.

Dat is donderdag bekendgemaakt. Volgens de jury van de award is de verbinding ‘een hoogwaardige voetgangersroute geworden die zich met een klassieke indeling en moderne detaillering voegt in de context van de 19e eeuwse spoorbuurt’.

De jury stelt dat de gemeente Breda met vlag en wimpel is geslaagd in het tot stand brengen van de verbinding en ze prijst de ontwerpkwaliteit. De Groene Loper is volgens de jury een voorbeeld van ‘een tijdloos plan, op consciëntieuze wijze uitgevoerd door gemeentelijke ontwerpers’.

“Daarin toont de Breda zich eigengereid in een periode dat er voor ruimtelijke ontwerp-expertise en vakmanschap in de uitvoering in veel gemeentelijke organisaties geen plaats meer is.”

Naast Breda waren de groenstructuur in Houten-Zuid en Herinrichting Skatepark Westblaak in Rotterdam genomineerd. De winnaar is gekozen en bekendgemaakt op het Landelijk Congres Openbare Ruimte op donderdag in Hilversum.