menu

Nieuws

Tijdelijke maatregelen voor verbetering verkeersveiligheid Academiesingel

foto
Wijnand Nijs
Academiesingel.
Wijnand Nijs

BREDA - Breda neemt tijdelijke maatregelen om nu al de verkeerveiligheid te vergroten op de Academiesingel. Dat meldt de gemeente in een bericht aan de bewoners.

Het gaat om scheidingsbalkjes in de binnenbocht ter hoogte van huisnummers 47 / 45 op het fietspad, waardoor automobilisten het merken als ze over de streep van het fietspad rijden. Daarnaast komen aan beide zijden van de weg smileyborden die automobilisten waarschuwen als ze te hard rijden. Ook worden de betonblokken in de middenberm ter hoogte van huisnummer 47 opgeschoven naar het midden van de weg om de doorrijbreedte breder te maken.

De maatregelen volgen mede naar aanleiding van het gesprek dat wethouder Boaz Adank en burgemeester Paul Depla hebben gehad met bewoners op 8 juni. Daaruit volgt ook dat de verkeersveiligheid op de Academiesingel wordt al actief wordt gemonitord. “Dit kan, samen met de uitkomst van het politieonderzoek naar het dodelijke ongeval, informatie geven over nut en noodzaak van permanente maatregelen”, schrijft de gemeente in de bewonersbrief.

De maatregelen volgen op het dodelijke ongeval dat maandag 29 mei plaatsvond aan de Academiesingel, waarbij een 37-jarige moeder om het leven is gekomen. “Hoewel het politieonderzoek van belang is om meer te weten te komen over de oorzaken van het dodelijke ongeval, willen we in de tussentijd niet slechts afwachten”, schrijft de gemeente.

De uitkomsten van het politieonderzoek laten waarschijnlijk nog twee maanden op zich wachten, aldus een woordvoerder van de gemeente.