menu

Nieuws

Groot onderhoud 241 woningen flat Moerwijkzicht van start

De start van het onderhoud.
Bredavandaag logo
redactie

BREDA - In opdracht van woningcorporatie AlleeWonen is deze week begonnen aan groot onderhoud van 241 woningen in de flat Moerwijkzicht in Hoge Vucht. De werkzaamheden moeten eind dit jaar zijn afgerond.             

Aannemer Dura Vermeer startte deze week aan de Jan Darkennisstraat. Dat gebeurde feestelijk met het afrollen van een metershoog spandoek met de tekst ‘Wij zijn gestart’. Aan de flat zijn de steigers geplaatst en er wordt al volop gewerkt aan de galerijen en balkons. 16 juni start Dura Vermeer met de onderhoudswerkzaamheden in de woningen.

De werkzaamheden in de woning bestaan onder andere uit aanpassing van de verwarming naar een individueel warmtesysteem met een eigen afleverset. De gasaansluiting wordt hierbij te zijner tijd afgesloten. Daarnaast is er een aanpassing van de ventilatie, verbeteren van de energieprestatie van de schil door betere isolatie van de gevelpanelen, betere kierafdichting, nieuwe voordeuren en veel schilderwerk aan de betonnen geveldelen.

Dura Vermeer pakt 24 woningen per week aan. Aan het project ging een lange voorbereiding vooraf, waarbij via 25 etagecontactpersonen met alle bewoners - 21 nationaliteiten -  werd gecommuniceerd. Daarbij werd in de flat een modelwoning aangekleed met keuzemogelijkheden voor de bewoners van de flat.