menu

Nieuws

Samenwerking Bredase zorgaanbieders in Centrum Herstel en Revalidatie

Wijnand Nijs

BREDA - Zeven zorgaanbieders uit Breda bundelen de krachten om samen een Transmuraal Centrum voor Herstel en Revalidatie te vestigen in het Amphia Ziekenhuis in Breda. Daartoe ondertekenden ze maandag een intentieovereenkomst.

De ondertekening betekent het startschot voor de ontwikkeling van een haalbaarheidsplan. Als de uitkomsten van het haalbaarheidsplan positief zijn, wordt het centrum naar verwachting in 2020 gerealiseerd in een deel van de bestaande bouw van Amphia aan de Molengracht in Breda.

Het doel van deze samenwerking is om patiënten, na een ziekenhuisopname de juiste zorg, op het juiste moment en op de juiste plaats te kunnen bieden. Het gaat Amphia, het Medisch Specialistisch Bedrijf Amphia, Revant medisch specialistische revalidatie, Avoord Zorg en Wonen,  Elisabeth, Surplus en Thebe.  

In het nog te realiseren centrum moeten patiënten kort opgenomen kunnen worden voor bijvoorbeeld een definitieve diagnose. Patiënten kunnen na ‘een drempelloze en snelle doorverwijzing’ terecht in het centrum, stellen de zorgaanbieders.

Er zijn al goede ervaringen met de voorloper in de vorm van  het Aanmeldportaal, aldus de aanbieders. “Dit is een telefonisch meldpunt 24/7 bereikbaar voor huisartsen en spoedeisende hulp (SEH) artsen,  waar zij terecht kunnen om de zorg voor hun patiënt te regelen. Het ontbrak echter nog aan een fysieke locatie waar alles samenkomt.”