menu

Nieuws

Eerste steen Gastenhuis Teteringen gelegd

De steenleggers Marian Slingerland en Maarten Hogeweg en wethouder Miriam Haagh
foto
Glenn Portier
Bredavandaag logo
Amber Janssen

BREDA - Wethouder Miriam Haagh, heeft donderdag samen met een zorgechtpaar de eerste steen van het Gastenhuis Teteringen gelegd.

In oktober opent Gastenhuis Teteringen zijn deuren. Steenleggers Marian Slingerland en Maarten Hogeweg nemen in oktober hun intrek in het huis een inwonend zorgpaar. Hun taak is te zorgen dat het Gastenhuis deel gaat uitmaken van de wijk.

Het Gastenhuis is een kleinschalige zorgformule, speciaal gericht op mensen met dementie. Vorig jaar opende in Dordrecht het eerste Gastenhuis van Nederland. Komende zomer opent Vleuten en in oktober komen Teteringen en Druten erbij.

In Teteringen komt het Gastenhuis in het voormalig gemeentehuis. Er komen twintig appartementen en de woning van het zorgechtpaar wordt nieuw aangebouwd. Thuiswonende mensen met dementie zijn welkom in de sociëteit. vanuit het Gastenhuis kan ook zorg aan huis voor de omgeving verleend worden.

Op 2 mei is er een informatiebijeenkomst voor mantelzorgers en familie. Professionals, die willen weten of het Gastenhuis geschikt is voor hun cliënten, zijn ook welkom. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via hetgastenhuis.nl/teteringen.