menu

Nieuws

Duizend vierkante meter bloemen extra voor de bijen in de stad

foto
Amber Janssen
Het stadspark 14 maart
Bredavandaag logo
Amber Janssen

BREDA -  Rijd  je met de auto langs de wegberm of wandel je door het park, grote kans dat je je in een bloemenperk waant. De gemeente Breda heeft namelijk meer bloembollen dan ooit geplant in de stad.

Er is dit jaar 1000 vierkante meter bloembollen extra geplant, vertelt wethouder Paul de Beer. "Vorig jaar zijn er al veel toegevoegd. Nu zijn de bloemen op meer plaatsen aanwezig zoals in Princenhage en het van Sonsbeeckpark. Wij proberen ieder jaar weer bollen toe te voegen op verschillende plekken."

Behalve dat het planten van bloembollenmengsels een kleurrijke schouwspel oplevert, is het meer dan dat, vertelt een woordvoer van de gemeente Breda. "Het aanplanten van bollen gebeurt in overleg met de Nederlandse Bijenhouders vereniging. De vroege bloei heeft een positief effect op de bijen in de stad. De bijen hebben na de winter direct eten. Het gaat niet alleen om de honingbij, maar zeker ook om de individueel levende wilde bijtjes."  

Volgens De Beer is dit goed voor de leefomgeving van de bij en de biodiversiteit in de stad. "Het sluit ook aan op onze duurzaamheidsvisie." De komende jaren blijft de gemeente Breda inzetten op de biodiversiteit in de stad. Zodat, zoals de woordvoerder eerder al aangaf: "De openbare ruimte steeds aantrekkelijker wordt. Niet alleen voor de mens, maar ook voor de dieren in de stad.”