menu

Nieuws

Trein Tilburg-Breda laat treinstel achter in weiland bij Rijen (update)

foto
Noortje Nijs
Treinstel losgekoppeld.
Wijnand Nijs

BREDA/GILZE - Verbazing alom bij treinreizigers in de intercity van 7.50 uur naar Zwolle vanuit Breda. Hun treinstel is door het voorste treinstel in een weiland achter gelaten. Het gaat om een weiland bij de kruising van De Uitvang en de Broekdijk bij Rijen.

Het is onduidelijk wat de oorzaak is van wat in de trein een storing wordt genoemd. Het voorval vond even voor acht uur plaats toen al rijdende een treinstel losraakte van het voorste deel met de locomotief. De reizigers liepen in elk geval vertraging op. Ook achterkomende treinen vanuit Breda richting Tilburg hadden last van dit opmerkelijke voorval, evenals treinen uit Tilburg. Reizigers vanuit Breda werd geadviseerd de bus te pakken. Treinen vanuit Tilburg reden eveneens niet vanwege de storing.

Rond kwart over acht probeert de machinist beide delen weer aan elkaar te koppelen. Daarna moesten de remmen getest worden, voordat er verder gereden kon worden. Mogelijk gaat het om een storing in het veiligheidssysteem, dat moet voorkomen dat de wagons met elkaar in botsing komen.

De trein ging even na 8.15 uur weer rijden, maar niet op volle snelheid. In de trein werd lacherig gereageerd op de 'storing'. De intercity arriveerde even na half negen op Tilburg Centraal. De NS laat via haar website weten dat er minder treinen rijden tussen Breda en Tilburg. De verwachting is dat na 9.30 uur de treinen weer volgens de dienstregeling rijden.