menu

Nieuws

Lezing hoogleraar Baarsma: ‘Slechte voeding bedreigt onze economie’

foto
Rabobank
Bredavandaag logo
Yvonne Keulaars

BREDA - Hoogleraar economie Barbara Baarsma geeft donderdagavond 23 februari een academielezing op De Nassau. Ze gaat in op de drie belangrijkste verkiezingsthema’s die het volgend kabinet moet oppakken. Hoe staat Nederland ervoor op economisch gebied?

Baarsma is naast hoogleraar Marktwerking en Mededingingseconomie aan de Universiteit van Amsterdam ook directeur Kennisontwikkeling bij de Rabobank en kroonlid bij de Sociaal-Economische Raad.

Met haar expertise bespreekt zij de huidige economisch situatie in Nederland. Eén van de belangrijkste onderwerpen is de zorg, aldus Baarsma. “De zorguitgaven stijgen sneller dan onze economische groei kan bijbenen.”

Zij ziet slechte voeding als een tijdbom in onze samenleving. “Het maakt mensen minder vitaal en op den duur zelfs ziek”, stelt Baarsma. Een toekomstige minister van Voeding en Gezondheid zou deze tijdbom moeten ontmantelen. Hierdoor wordt het zorgstelsel weer toekomstbestendig, betaalbaar en toegankelijk.

“Die tijdbom bedreigt niet alleen de gezondheid en kwaliteit van leven van individuen, maar ook de vitaliteit van onze samenleving en daarmee dus ook onze productiviteit en economische concurrentiekracht”, concludeert Baarsma in haar column in Trouw.

De lezing ‘Verkiezingsjaar te midden van internationale onzekerheden’ vindt 23 februari plaats op De Nassau (De la Reijweg 136) om 20.00 uur. Bovenbouwleerlingen van het vwo, docenten, ouders en andere belangstellenden zijn welkom. In de middag gaat Baarsma in gesprek met mavo-leerlingen over hun toekomst op de arbeidsmarkt.