menu

Nieuws

Bedrijfsleven, gemeente en onderwijs samen in Platform BV Breda

De Krogten van Boven foto: Erik Eggens
Bredavandaag logo
Amber Kuijs

BREDA - Met de ondertekening van een overeenkomst is Stichting Platform BedrijvenVereniging Breda een feit. De stichting is een samenwerking tussen bedrijfsleven, gemeente en het onderwijs. Doelstelling is het vestigingsklimaat in Breda te versterken

In het platform zijn zes bedrijvenverenigingen vertegenwoordigd: De Mark, VBBO, Doornbos, LCHM, De Krogten en Steenakker. Het platform wil krachten tussen ondernemers, overheid (gemeente) en onderwijs bundelen. De ‘drie O’s’ fungeren in het platform als een kennisbank voor de bedrijven.

De stichting gaat de komende twee jaar met concrete projecten aan de slag. Voor duurzaamheid is het doel om drie windmolens op een of meerdere bedrijventerreinen te realiseren. Daarnaast wil het platform 5% van het dakoppervlak bedekken met zonnepanelen en tien extra bedrijven aansluiten op het beschikbare warmtenet.

“Door de krachten te bundelen in het platform, hebben we meer slagkracht om per thema concreet acties uit te werken die voor alle partijen voordelen opleveren”, zegt Theo van Kuijck, voorzitter van Platform BV Breda, in het persbericht.

Boaz Adank, wethouder Economische Zaken, vult aan: “Platform BV Breda kan een mooie bijdrage leveren aan het verhogen van de organisatiegraad binnen de bedrijventerreinen en de samenwerking tussen gemeente, bedrijvenverenigingen en de bedrijven stimuleren op verschillende thema’s.

Het platform ontsluit het lokale bedrijfsleven met het onderwijs, voegt Sandra Rambow, directeur Avans Ondernemerscentrum, tot slot toe in het persbericht. “Door een nauwe samenwerking via het platform realiseren we onze transformatie van onderwijsinstelling naar Avans als kennispartner.”

De stichting krijgt van de gemeente een financiële bijdrage voor twee jaar.