menu

Nieuws

Open brief Bredanaar over ‘kakrennen’ raakt gevoelige snaar

foto
Niels Vermolen
Een deel van de drollen die Vermolen tegenkomt tijdens een wandeling van huis naar school.
Wijnand Nijs

BREDA - Bredanaar Niels Vermolen besloot deze week zijn ergernissen over hondenpoep op de route naar de school van zijn kinderen te delen met de gemeente Breda. Zijn beschrijving van een ‘drollenhindernisloop’ en ‘kakrennen’ in de Oordenbuurt van de Haagse Beemden maakt heel wat los.

“Dagelijks loop ik in mijn mooie wijk om mijn kinderen naar school te brengen. Helaas heb ik de laatste jaren er een nieuwe hobby bij!”, zo schrijft hij, na eerst uitvoerig de mooiste gemeente van het land te hebben gecomplimenteerd. “Mijn nieuwste sport kun je diverse namen geven namelijk: Drollenhindernisloop, poepontwijkparcours, schijtspringen, de shitlopen, kakrennen.”

Vermolens nieuwe sport blijkt niet zonder nadelen. “Iedere dag de wielen van de kinderwagen schoon krabben, om maar niet te spreken van alle schoenen die geboend moeten worden.”

“De hopen die we tegenkomen zijn soms groter dan het Andesgebergte”, richt hij zich tot de gemeente. “Graag zou ik jullie vriendelijk willen verzoeken om eens wat aandacht te besteden aan de immense poepoverlast die wij ervaren in de Haagse Beemden.”

En als dat niet lukt heeft hij een suggestie: “Dan zou een financiële bijdrage voor aanschaf van nieuwe schoenen ook volstaan hoor, we zijn met z'n 6'en. Ik hoop dat jullie een gepaste oplossing kunnen vinden voor deze kaksituatie, de poep komt onze oren uit. Groet, Niels.”

De gemeente reageert op het bericht dat er melding van is gemaakt en met een korte boodschap: “Het is natuurlijk de verantwoording van de hondeneigenaren om dit op te ruimen en zo het straatbeeld schoon te houden.”

Dat is voor Vermolen geen bevredigend antwoord. “Ik vind het niet altijd fair dat iedereen direct afgeeft op hondenbezitters terwijl een groot deel wel netjes hun shit opruimt. Dus de reactie van de gemeente vind ik te kort door de bocht.”

'De hopen die we tegenkomen zijn soms groter dan het Andesgebergte'

Het bericht van Vermolen levert meteen enkele tientallen reacties op. Ook van hondenbezitters.  “Ik ruim het ook netjes op”, schrijft Corrie van Gils. Zij doet een suggestie: poepzakjes weghangen. “Net als in Burgh Haamstede.”

Martijn Van Bijsterveldt schrijft: “Eens Niels. Wij hebben een labrador die haar behoefte ver weg in de struiken doet. Ook ik erger mij groen en geel aan mensen die hun hond overal maar laten poepen en het vervolgens laten liggen.”

Carola Vogels schrijft dat ze ook regelmatig thuis komt van een wandeling met haar zoon in de kinderwagen. “En de wielen vol stront. Zo smerig!!!”