menu

Nieuws

Vergunningparkeren in Belcrum toch weer tot 20.00 uur

foto flickr.com Ernst Wallinga
College komt na protesten met nieuw voorstel.
Wijnand Nijs

BREDA - Breda gaat het vergunningparkeren in Belcrum, Linie en Drie Hoefijzers Zuid toesnijden op de situatie in de verschillende wijken. Voor Belcrum betekent dit dat vergunningparkeren geldt van 09.00 tot 20.00 uur.

Dat is het voorstel van het Bredase college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. Dit maatwerk per buurt is volgens het college tot stand gekomen op basis van tellingen, meldingen en signalen uit de buurt. De commissie Ruimte van de gemeenteraad spreekt op 1 november over dit voorstel.  

Dit maatwerk per wijk volgt op last minute-aanpassing van het collegevoorstel door de raad op 29 september. Toen besloot de raad voor het gehele gebied de parkeertijd te bekorten tot 18.00 uur, in plaats van het eerder met bewoners uitonderhandelde 20.00 uur. Dat leidde vooral vanuit de Belcrum tot felle protesten. “De gemeente heeft zorgvuldig naar deze reacties gekeken en stelt nu de gemeenteraad voor om de tijdstippen voor het vergunningparkeren per buurt aan te passen.”

Het nieuwe voorstel wordt vastgelegd in een nieuw aanwijsbesluit en parkeerbelastingverordening.  Na vaststelling van de nieuwe tijdstippen gaat de gemeente de situatie actief monitoren op basis van metingen en meldingen. Begin 2017 volgt het eerste evaluatiemoment.

Voor Linie wordt het voorstel maandag t/m zaterdag van 09.00 uur tot 18.00 uur, voor drie Hoefijzers Zuid maandag t/m zaterdag van 09.00 uur tot 18.00 uur en zondag van 12.00 uur tot 18.00 uur.