menu

Nieuws

'Uitbreiding Hotel Mastbosch van 47 naar 100 kamers'

Thijs Kroezen

BREDA – Als alles goed verloopt breidt hotel Mastbosch binnenkort uit van 47 naar ongeveer 100 kamers. “De plannen zijn er al langer, maar de gemeente stelden een aantal randvoorwaarden”, zegt Peter Werther van het hotel. “Ik denk dat we aan alle voorwaarden voldoen nu.”

De aanvraag ligt nu bij de gemeente en wordt gekeurd. “Als hij oké wordt bevonden dienen we hem officieel in. Dan moet het nog langs het college en de raad, maar ik heb er vertrouwen. Zo ver als ik kan beoordelen voldoen we aan de randvoorwaarden”, aldus Werther. Het is ook nog spannend hoe de buurt gaat reageren. In het verleden waren zij tegen de uitbreiding. “Maar laten we eerst afwachten wat de gemeente zegt, daarna gaan we met de buurt in gesprek.”

Bij die randvoorwaarden moet je denken aan de hoogte en breedte van het gebouw, wat voor soort materiaal je gebruikt of er eventueel bomen moeten worden gekapt en alle andere zaken die bij de bouw komen kijken. Werther: “We zijn van plan om de ruimte die achter het huidige gebouw ligt te gebruiken voor het nieuwe deel. Daarnaast hebben we afspraken gemaakt met de buren en we kunnen waarschijnlijk een stuk grond gebruiken.”

Als het aan Werther ligt begint de bouw morgen al. “Maar dat is vanaf de ondernemer gezien. Nu is het belangrijkste dat alles goed en volgens de regels verloopt, dan kunnen we eerder van start. Iedere week later is er wat mij betreft een te lang.”