menu

Nieuws

Boschstraat wordt eerste fietsstraat van Breda

foto
Guido van der Kroef
Thijs Kroezen

BREDA – De Boschstraat wordt door de Gemeente Breda omgetoverd tot eerste fietsstraat van Breda. Auto’s zijn nog wel welkom in de straat, maar door speciale belijning krijgt de fietser meer ruimte en worden de rollen omgedraaid: De auto is te gast in de fietsstraat.

Dagelijks fietsen er ongeveer 4200 mensen door de Boschstraat, weet de Gemeente. Dat maakt de straat een van de belangrijkste toegangswegen naar het centrum. Door deze aanpassing wordt de Boschstraat een belangrijke fietsverbinding tussen het centrum en de nog aan te leggen snelfietsroute in de St. Ignatiusstraat.

Boaz Adank, wethouder Mobiliteit, spreekt van een mooie aanpassing. “Ik vind het belangrijk dat iedereen zich in Breda snel en makkelijk kan verplaatsen met de fiets, auto of het openbaar vervoer. Korte reistijden maken de stad immers aantrekkelijk. Deze aanpassing is daar een mooi voorbeeld van.” Adank zegt dat dit niet alleen een besluit van de Gemeente is. “Een aanpassing als deze gebeurt uiteraard in overleg met bewoners en ondernemers van de straat.”