menu

Nieuws

‘Radicale vernieuwing’ Blokker, 390 banen verdwijnen

foto
Daniel Farrell/Flickr
Bredavandaag logo
Nico Bossier

BREDA - Blokker gaat reorganiseren. Het concern schrapt nu 390 banen. Daarnaast gaan ook het logo en de webshop op de schop. Dit meldt Blokker Holding, het moederbedrijf van onder andere Blokker. Blokker spreekt van een ‘radicale vernieuwing’.

Vrijdagochtend werden personeelsleden van de Blokker winkels bijeen geroepen. Rond 08.00 uur werden de medewerkers op de hoogte gebracht door de filiaalmanagers, meldt de NOS.

Wat dit voor gevolgen heeft voor de filialen in Breda, is nog onbekend. Vorig jaar voerde de Blokker voor het eerst in het bestaan een reorganisatie door. Toen gingen 440 banen verloren, zes procent van het totaal aantal werknemers op dat moment.

“Wij moeten scherpe keuzes maken en dat heeft als gevolg dat er voor een aantal van onze medewerkers helaas vervelende consequenties zijn”, zegt Blokker-directeur Rob van Heesen tegen de NOS.

De letters op de voorgevels van de winkels gaan aangepast worden en krijgen een moderne look. Daarnaast krijgt Blokker een eigen huismerk dat onder meer handdoeken en beddengoed aanbiedt.

Er werken op dit moment ongeveer 7000 mensen bij de Nederlandse filialen van Blokker.