menu

Nieuws

NHTV start talentenprogramma

Studenten op de NHTV
Bredavandaag logo
Evy van der Sanden

BREDA - NHTV start met een talentenprogramma voor studenten logistiek. De hogeschool heeft een overeenkomst gesloten met acht grote bedrijven - onder meer Samsung en UPS - waardoor studenten logistiek de kans krijgen stage te lopen bij een bedrijf. Vervolgens bestaat de kans dat studenten na hun afstuderen aan de slag kunnen bij het bedrijf.

NHTV wil met het programma inspelen op de schaarste die naar verwachting ontstaat voor afgestudeerde studenten logistiek. Op basis van talent, motivatie en prestaties vindt een selectie plaats voor het programma. Opleidingsmanager Logistieke opleidingen van NHTV Breda Albert Mandemakers: “Bedrijven krijgen zo ook inzicht in de vijver van talentvolle studenten.” Het streven is dat per jaar minimaal tien studenten deelnemen aan het programma.

Studenten die deelnemen aan het programma lopen gedurende twee periodes stage bij verschillende bedrijven. Ze krijgen de kans bij één van de bedrijven af te studeren. Het programma zorgt volgens de NHTV ook voor lagere wervingskosten bij bedrijven. Zij betalen vierduizend euro per student over een periode van drie jaar. Dit bedrag wordt uitgekeerd als een extra bonus op de stagevergoeding, als compensatie in de afstudeerperiode en als het diploma is behaald.