menu

Nieuws

Na maanden wachten blijheid bij wijkraad Stadshart/Valkenberg

Bredavandaag logo
Evy van der Sanden

BREDA - De wijkraad Stadshart/Valkenberg heeft na maanden wachten reactie gekregen van burgemeester en wethouders op de notitie 'Leven in de binnenstad'. Maandagavond gaf voorzitter Piet Maanders aan teleurgesteld te zijn over het uitblijven van een reactie. Dat is nu dus opgelost. Een reactie betekent overigens niet dat er inhoudelijk op de notitie is ingegaan. Maanders: "We gaan volgende week het gesprek aan."

In de notitie werden onder meer vragen gesteld over wanneer het gerechtvaardigd is te klagen bij geluidsoverlast en wanneer niet. Daarnaast kwamen het locatiebeleid en het eventueel oprichten van een platform met organisatoren en evenementen aan bod.

Waarom het zo lang duurde voor de wijkraad een antwoord kreeg, weet Maanders niet. "We hebben de notitie eind oktober ingeleverd met het verzoek om snel een reactie te krijgen. Die kregen we niet. Ook niet na aandringen van de secretaris. De gemeente sprak van verwarring in wat documenten. Ze dachten dat ze al antwoord hadden gegeven, maar dat bleek een antwoord te zijn op iets anders."

Op dit moment is Maanders vooral blij dat er contact is opgenomen met de wijkraad. "Het is nu afwachten wie ons aanspreekpunt wordt binnen de gemeente en vanaf daar kunnen we verder."