menu

Nieuws

Afscheid van Frituur Christ: het best gelezen nieuws van juni 2015

foto
Corine Verbeek-Klaassen
Bauke Kuiper (L) en Leon Garcia (R) in Frituur Christ
Bredavandaag logo
Evy van der Sanden

Ook 2015 was een jaar vol nieuwswaardige gebeurtenissen. Zo deed een woedende moeder aangifte tegen een school en ging Park Valkenberg op de schop. Welk nieuws werd het best gelezen? En welke gebeurtenissen trokken de meeste aandacht? Een overzicht van de best bekeken berichten in 2015. Met in deze aflevering: het nieuws van juni.

Joost van den Hoven overleden
In juni maakten vrienden en familie van Joost van den Hoven zich grote zorgen over Van den Hoven. De 55-jarige instructeur bij een VMBO-school in Teteringen kwam niet bij zijn werk opdagen. Vrienden deelden foto’s via Facebook in de hoop dat iemand hem had gezien. Uiteindelijk werd het lichaam van Van den Hoven gevonden. Hij was overleden. Volgens de politie is hij niet door een misdrijf om het leven gekomen.

Woedende moeder doet aangifte tegen school
In diezelfde maand was een moeder woedend op de school van haar zoon. Haar zoon was door een leraar van het Prinsentuin van Cooth tegen de grond werd gewerkt na het uitdelen van een klap. Veronique Graumans vond dat haar kind hardhandig werd aangepakt en vermoedde dat het Prinsentuin de zaak in de doofpot wilde stoppen. De zoon van Graumans moest na het incident naar de dokter. De familie heeft aangifte gedaan tegen de school.

Afscheid Frituur Christ
Voor frituur Christ was juni de maand van de metamorfose. Bauke Kuiper gaf na twintig jaar trouwe dienst de frituurpan over aan Leon Garcia. Vanwege zijn gezondheid. Daarnaast werd het frietkot op de hoek van de Keizerstraat en de Vierwindenstraat verbouwd naar de oorspronkelijke staat. Kuiper: “Mijn liefde voor Christ zit heel diep. Het is als een huwelijk waarin ik teveel heb gegeven. De zaak zal altijd een flirt van mij blijven, maar ik moet nu even voor mezelf kiezen.”
Frituur Christ is al jaren een fenomeen binnen en buiten Breda. Zo werd de friettent genoemd in het NS jaarboek als een plek die je voor je dood bezocht moet hebben. Ook Nico Dijkshoorn is al jaren trouwe klant bij Christ. Kuiper: “Het belangrijkste is het verhaal dat Frituur Christ vertelt. Dat is het verhaal van de stad en haar mensen. In tachtig jaar bouw je immers een heel leven op.”

Valkenberg op de schop
De entree van Park Valkenberg ging op de schop. In juni werd bekend hoe de entree eruit zou gaan zien. In de loop van 2015 groeide het park richting de Willemstraat. Daarmee werd het stukje Sophiastraat tussen de Willemsbrug en de John F. Kennedylaan park. Op een artist impressie die de gemeente Breda had laten maken en die in juni te zien was, zag je dat het park feitelijk al op de brug begint. De extra meters park sluiten daarmee aan op de herinrichting van de Willemstraat.

Column Thijs Kroezen
Tot slot was een column van Thijs Kroezen één van de best gelezen berichten. Zijn column gaat over NAC en begint als volgt: “Breda is in rouw, diepe rouw. NAC, de parel van het zuiden, de grote liefde van vele supporters én mijn clubje is gedegradeerd. Volgend seizoen moeten wij op reis naar Sittard, Emmen en Almere. Tenminste, als die ‘wij’ er dan nog is. Het gaat om verantwoordelijkheid nemen.”
Kroezen spreekt daarna over verantwoordelijkheid nemen door diverse partijen om vervolgens te eindigen met de woorden: “Het wordt afzien volgend jaar, maar één ding weet ik zeker: NAC, zal nooit verloren gaan!”