menu

Nieuws

Weerupdate: Plaatselijk stevig onweer; buienlijn rond 17.30 uur boven regio

foto
Dennis Dekkers
Wijnand Nijs

BREDA - Het kan vanavond stevig gaan onweren. Dat meldt weerman Nico Koevoets op basis van de laatste raderbeelden. In Groot-Brittannië heeft het onweer al aardig huisgehouden. Het buienfront trekt vanuit het zuidwesten het land binnen de komende uren.

"Er vormt zich momenteel boven Het Kanaal en het Nauw van Calais een onweerszone", aldus Koevoets. "Boven West-Brabant is live met eigen ogen te zien dat de lucht sterk onstabiel is."

Komende uren neemt de kans op plaatselijk stevig onweer toe, waarschuwt hij. "Dat wil zeggen buien met zware regenval, hagel, zware windstoten en veel ontladingen." Of deze heftige buien daadwerkelijk over Breda trekken valt nog niet te zeggen. Deze bui-activiteiten zijn zeer lokaal. "Plaatselijk kan het mee vallen."

De buienlijn trekt naar verwachting aan het begin van de avond  tussen 17.30 en 20.30 uur over West-Brabant, meldt Koevoets. Het KNMI waarschuwt inmiddels in het hele land, met uitzondering van Limburg, voor gevaarlijk weer met Code Geel.

Twee weken geleden zorgden heftige buien in Breda al voor veel overlastmeldingen. Eerder deze week was het vooral raak in Noord-Holland. In Amsterdam stonden in grote delen van de stad straten onder water nadat in korte tijd extreem veel regen was gevallen.