menu

Nieuws

Storing warmtenet; deel Haagse Beemden zonder warm water

Koud douchen vrijdagmorgen in de Haagse Beemden.
Wijnand Nijs

HAAGSE BEEMDEN - Een deel van de Haagse Beemden zit sinds donderdagavond zonder warm water. De aanvoer van het warmtenet lijkt onderbroken. Het is onduidelijk hoeveel huishoudens last hebben van de storing. Het gaat in elk geval om de Merodelaan, Heienlangdonk en Brandebeemd en omgeving. De storing zou tegen tien uur verholpen zijn.

Volgens een buurtbewoonster verklaarde een medewerker van Ennatuurlijk donderdagavond dat het zou komen door een blikseminslag. Een tweede telefoontje vrijdagmorgen leverder slechts verbaasde geluiden op aan de andere kant van de lijn. De storing bleek niet bekend.

De storing zou tegen tien uur verholpen zijn. "Nu weer wel warm water", meldt Theo Withagen. "Vanochtend en gisterenavond inderdaad geen warmwater in de Merodelaan. Al een paar keer op de site van EnNatuurlijk gekeken, maar daar worden alleen alle geplande werkzaamheden van de komende weken vermeld. Niks over een storing", aldus Erik Dekker.

Ook vanuit de Hoge Vucht komen meldingen van mensen die sinds donderdagavond wisselend zonder warm water zitten.

Volgens En Natuurlijk, dat sinds iets meer dan een jaar het warmtenet beheert, is de storing donderdagmiddah rond 14.30 uur ontstaan door een elektriciteitsprobleem.  "Daardoor is de apparatuur van En Natuurlijk gestopt. Daarna zijn monteurs van ons aan de slag gegaan om deze installaties weer te resetten", aldus woordvoerder Peter van den Besselaar. Dat probleem deed zich twee keer voor. Ook vrijdagmorgen bleek een aantal warmtestations te zijn uitgevallen. "Volgens ons zou het nu opgelost moeten zijn."

Ook geen warm water in de Haagse Beemden of elders in Breda? Reageer onder dit verhaal of bel 076-5217272.