menu

Nieuws

Scholen trots op 100 procent geslaagden

foto Jelle Willers
Wijnand Nijs

BREDA - Honderd procent geslaagden op het VWO voor Markenhage en honderd procent geslaagden op de Rotonde bij het VMBO. “Daar zijn we trots op”, laat een woordvoerder van de laatste school weten.

Bij het Markenhage is het het tweede achtereenvolgende jaar dat de VWO-afdeling 100 procent scoort. “Een verklaring? Dat is net als bij voetbal wijsheid achteraf”, erkent Walter van Calseijde van het Markenhage. “Het zou er mee te maken kunnen hebben dat wij een relatief kleine VWO-afdeling hebben, waardoor je ze waarschijnlijk iets meer koestert.”

Met 30 kandidaten op VWO-niveau is elke gezakte kandidaat meteen een flinke afname van het percentage. “Twee gezakten op 30 kandidaten maakt dat je zakt naar 94%.” Overigens kende het Markenhage ook een kandidaat die met cum-laude de school verlaat: Frank de Meijer.

Bij het Stedelijk Gymnasium kan het slagingspercentage in augustus nog naar 100% stijgen. Van de 125 kandidaten daar zijn er 123 geslaagd (98,4 %). Twee leerlingen moeten in augustus nog herexamen doen.

Bekijk hier een overzicht van alle geslaagden in Breda