menu

Nieuws

Dr. Jan Ingen Houszplein krijgt een nieuw jasje

Huidige staat Dr J. Ingenhouszplein
Freek de Swart

BREDA - Het Dr. Jan Ingenhouszplein wordt naar jaren van uitstel eindelijk gerenoveerd. Het College wil het plein vooral overzichtelijker, simpeler en daardoor veiliger maken. De buurt klaagde al jaren over de verloedering van het centrale plein.

Aan de kant van de Haagweg zal een hele rij nieuwe Lindebomen worden gepland. De bomen rond de Oranjeboomweg zullen juist worden gekapt. Daar zullen dan de nieuwe parkeerplaatsen naartoe worden verhuisd.

Op het plein zelf worden nog nieuwe honingbomen gepland en zal betere verlichting worden geïnstalleerd. Het speeltoestel verdwijnt. Verder zal het plein vanaf de Vestkant worden afgesloten. De gemeente met deze veranderingen het plein veiliger te maken.

Wethouder Bob Bergkamp laat in een reactie weten: “Samen met bewoners en belanghebbenden is een mooi ontwerp tot stand gekomen. Het moment dat het Ingenhouszplein een impuls krijgt, komt nu snel dichterbij en daar ben ik blij om. De omgeving verdient een veilig plein waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.”

Op 30 oktober vindt om 19.30 uur in de Rooi Pannen aan de Vestkant een informatiebijeenkomst plaats voor belangstellenden over de nieuwe inrichting.