menu

Nieuws

Valkenberg opnieuw puinhoop na Palm Parkies

Overvolle afvalbak
Wat er niet in past past er niet in.. foto: FM de Swart
Freek de Swart

BREDA - De oproep van de Gemeente Breda om het Valkenberg schoon te houden tijdens de Palm Parkies lijkt op het eerste gezicht niet te hebben gewerkt. Vanochtend lag het hele stadspark vol plastic rommel en lege flessen. Toch is de gemeente redelijk tevreden met de snelle opruimingsactie de dag erna. "Met Palm Parkies is goed samen te werken."

De gemeente had de bezoekers van de Palm Parkies gisteren gevraagd om zoveel mogelijk afval zelf mee naar huis te nemen. Dit omdat er in het park te weinig afvalbakken staan. Een kleine rondgang door het park leert dat veel mensen deze oproep niet hebben meegekregen of zijn vergeten. Toch heeft wethouder Selçuk Akinci het gevoel dat de oproep wel heeft gewerkt: "Het was gisteren natuurlijk topdrukte in het park. Het is moeilijk in te schatten, maar ik heb het gevoel dat er meer vuilnis had gelegen wanneer we geen verzoek hadden gedaan op de bezoekers."

De wethouder vindt verder dat de organisatie van Palm Parkies constructief meedenkt en helpt om de overlast tot een minimum te beperken. Zo ruimt Palm Parkies de ochtend daarna bijna alle rommel zelf op en zijn er extra plaskruizen geplaatst. Verder vindt Akinci dat het afvalprobleem niet moet worden overdreven. "Bij elk festival moet worden geruimd, het park is er dan ook voor alle mensen. Bovendien is het park vanmiddag waarschijnlijk al weer helemaal schoon."