menu

Nieuws

Bouw Brede School Viandenlaan start in oktober

Dit 'oude' plan voor de nieuwbouw is nu aangepast. Beeld Gemeente Breda
Bredavandaag logo
Anne Kooman

BREDA - De bouw van de Brede School aan de Viandenlaan kan naar verwachting in oktober dit jaar nog beginnen. Met een aanpassing in het bestaande bouwplan stelt de gemeente de bezwaren van de omwonenden tegemoet te zijn gekomen.

Er waren al tijden bezwaren van omwonenden over onder andere de omvang van het gebouw en de aantasting van de privacy van de omliggende huizen. Door een aanpassing in het bouwplan zijn deze bezwaren weggevallen. Het gebouw wordt één verdieping lager en er worden extra maatregelen genomen om de inkijk bij omliggende woningen tegen te gaan.

Door de nauwe samenwerking tussen de kinderopvangorganisatie Kober en KBS De Laurentius zijn deze aanpassingen mogelijk. Ze hebben gezocht naar een passende oplossing voor de lopende bezwaren van omwonenden en in goed overleg is nu overeenstemming bereikt over het intrekken van die bezwaren.

De komst van de nieuwbouw is volgens wethouder Boelema van groot belang voor het onderwijs in het Ginneken. “De Laurentiusschool en de Dr. De Visserschool maken al jaren gebruik van tijdelijke huisvesting. Met de integratie van buitenschoolse opvang, kinderopvang en twee gymzalen die ook gehuurd kunnen worden door bijvoorbeeld verenigingen, krijgt deze school een belangrijke functie in de wijk.”