menu

Nieuws

Breda maakt zich op voor uitvaart Muskens

Afscheid nemen van oud-bisschop Tiny Muskens van Breda. foto Madieke Heesters
Wijnand Nijs

BREDA - Breda neemt vandaag afscheid van oud-bisschop Tiny Muskens, die op 77-jarige leeftijd overleed in de nacht van 16 op 17 april. Muskens uitvaart begint om 11.00 uur in de Antoniuskathedraak in de St Janstraat. Tien minuten daarvoor arriveert de uitvaartstoet voor de kathedraal.

Maandagmiddag tussen 16.00 en 18.00 uur konden parochianen en anderen al afscheid nemen van de geliefde oud-bisschop, die na zijn terugtreden in Teteringen ging wonen. Vandaag is dus de afscheidsdienst, waarna hij in besloten kring begraven wordt in het familiegraf in zijn geboorteplaats Elshout.

Na de dienst is er een collecte voor onder mee de Voedselbank in Breda. “Mgr. Muskens wordt door veel mensen vooral herinnerd als de bisschop vanwege zijn uitspraak over het wegnemen van een broodje door een arme”, zo zei mgr. Liesen, de huidige bisschop van Breda vorige week al.

Burgemeester Van der Velden haalde toen ook al zijn persoonlijke herinneringen op aan de man met wie hij veel samengewerkt had. “Hij was een bron van inspiratie voor veel mensen. Ik denk dat we ook trots kunnen zijn op wat deze man vanuit Breda heeft betekend voor anderen.”