menu

Nieuws

‘Klachten over foute diagnoses tegen neuroloog Amphia’

foto ImiraFoto
Wijnand Nijs

BREDA - Tegen een neuroloog van het Amphia zijn twee klachten ingediend wegens vermeende foute diagnoses. Dat meldt dagblad BNDeStem maandag.

Volgens de krant werd bij een patiënt uit Etten-Leur de diagnose multiple sclerose gesteld, maar bleek de man dit tien jaar later niet te hebben. Dit kwam aan het licht na een hernieuwde controle nadat de arts die de betreffende diagnose gesteld had, afwezig was. In die periode van tien jaar slikte de man wel tientallen pillen per dag, meldt BNDeStem.

De neuroloog die de fout in zou zijn gegaan, zou al een jaar ziek thuis zitten. Onbekend is of dit verband heeft met de klachten. Het ziekenhuis laat in een reactie weten dat het vandaag met een persverklaring komt. Doorgaans gaan ziekenhuizen niet in op specifieke gevallen ‘vanwege de privacy van de patiënt’.

De laatste maanden kwam de neurologie elders in het land al negatief in het nieuws. Neuroloog - Jansen-Steur stelde in Enschede bij het Medisch Spectrum Twente foute diagnoses waardoor patiënten jarenlang onterecht behandeld bleken. Hij mag zijn vak niet meer uitoefenen.